Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar

Miljardair en investeringslegende Paul Tudor Jones is duidelijk. Hij zet momenteel in op Bitcoin, goud, grondstoffen en technologie-aandelen. Waarom? Omdat “alle wegen leiden naar inflatie” na de Amerikaanse verkiezingen, zo vertelde de handelsveteraan aan CNBC op 22 oktober.

Geen obligaties in het portfolio van Jones

In het portfolio van Jones is geen plaats voor (staats)obligaties. Hij voorziet een toekomst van inflatie en in dat scenario is het niet aantrekkelijk om obligaties aan te houden.

Hoewel de Amerikaanse centrale bank voor de lange termijn een inflatietarget van 2,0% hanteert, ligt de verwachting voor de komende 12 maanden rond de 3,0% onder Amerikaanse consumenten.

De inflatie lijkt onderweg naar de doelstelling van 2,0%, maar volgens Jones mogen we nog niet te vroeg juichen. Hij verwacht dat de stijgende uitgaven van de Amerikaanse overheid en de mogelijke belastingverlagingen het praktisch onmogelijk maken om de inflatie op 2,0% te houden.

“We gaan heel snel platzak zijn, tenzij we serieus worden en met onze problematische uitgaven gaan dealen”, aldus Jones.

Overheidstekort van $1,9 biljoen in fiscale jaar 2024

Volgens de officiële schattingen van het Congressional Budget Office ligt de Amerikaanse overheid op koers voor een tekort van 1,9 biljoen dollar voor het fiscale jaar 2024.

Dat getal ligt op koers om te groeien naar 2,8 biljoen dollar in 2034, zo vertelde het CBO.

De enige manier om het schuldenprobleem op te lossen is volgens Jones via inflatie. Om die reden lijkt hij zich dus te focussen op assets als goud en Bitcoin, die daar van nature tegen zouden moeten beschermen.

Ook JPMorgan Chase publiceerde op 3 oktober een rapport waarin zij concluderen dat investeerders weleens hun focus kunnen verlegen naar goud en Bitcoin, in wat zij de “debasement trade” noemen.

Waarbij debasement natuurlijk verwijst naar de geldontwaarding die plaatsvindt, onder andere als gevolg van de begrotingstekorten van veel Westerse economieën.

Is dit voor jou ook een belangrijke reden om aan te houden in je portfolio?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Miljardair: alle wegen leiden naar inflatie, koop Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!