Tesla, het EV-bedrijf van Elon Musk, bezit nog steeds 11.509 Bitcoin, deze hebben een waarde van ongeveer 770 miljoen dollar. Dit werd getweet door Arkham, een bedrijf dat blockchain-data analyseert.

Geen verkoop, maar transacties tussen wallets

Recent werd er gespeculeerd dat Tesla zijn Bitcoin zou hebben verkocht, maar Arkham verduidelijkte dat het om bewegingen tussen verschillende wallets ging, en niet om een verkoop van hun crypto-bezittingen.

Tesla heeft zijn Bitcoins namelijk verspreid over zeven verschillende wallets.

Banner Bitcoin 1

Hoe zijn de Bitcoins verdeeld?

Volgens Arkham heeft Tesla elke wallet gevuld met een bepaald aantal Bitcoin. Het ziet er zo uit:

  • Wallet 1Fnhp: 2.109 BTC, ongeveer 142 miljoen dollar waard.
  • Wallet 1LERL: 1.900 BTC, ter waarde van 128 miljoen dollar.
  • Wallet 1D6Vh: 1.800 BTC, goed voor 121 miljoen dollar.
  • Wallet 16QZn: 1.700 BTC, met een waarde van 114 miljoen dollar.
  • Wallet 1QC2z: 1.600 BTC, ongeveer 107 miljoen dollar.
  • Wallet 1Phab: 1.300 BTC, ter waarde van 87 miljoen dollar.
  • Wallet 1MGM8: 1.100 BTC, ongeveer 74 miljoen dollar.

Opvallend is dat de meeste wallets afgeronde hoeveelheden Bitcoin bevatten. Arkham vermoedt dat deze bewegingen mogelijk te maken hebben met het veiligstellen van een lening tegen Bitcoin.

Een lening tegen Bitcoin werkt eigenlijk op een vergelijkbare manier als een traditionele lening, maar in plaats van bijvoorbeeld een huis of auto als onderpand, gebruik je je Bitcoin als zekerheid voor de lening. Dit wordt ook wel een crypto-collaterale lening genoemd.

Tesla’s relatie met Bitcoin

Tesla’s avontuur met Bitcoin begon in februari 2021, toen het bedrijf 1,5 miljard dollar aan Bitcoin kocht en aankondigde dat klanten met Bitcoin konden betalen. Dit maakte Tesla de eerste grote autofabrikant die crypto als betaalmiddel accepteerde. Toch heeft Tesla later zijn strategie aangepast.

In juli 2022 verkocht Tesla 75% van zijn Bitcoin-bezit, wat een flinke daling van de koers veroorzaakte. Daarnaast stopte het bedrijf met het accepteren van Bitcoin vanwege milieuzorgen over het energieverbruik van Bitcoin-mining.

Tesla is vergeleken met bedrijven als MicroStrategy niet heel actief bezig met het verzamelen van meer Bitcoin. Het autobedrijf staat op de vierde plek qua hoeveelheid Bitcoin in bezit door een publiek bedrijf, achter MicroStrategy, Marathon Digital Holdings en Galaxy Digital Holdings.

The post Dit is hoeveel Bitcoin Elon Musk en Tesla hebben appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onzeΒ  Telegram chat!