Crypto kopen

Afgelopen week probeerde Bitcoin de grens van $69.000 te doorbreken, maar dat lukte niet. De koers zakte kortstondig onder $67.000, maar stabiliseert nu weer boven dit niveau.

Ondanks deze prijsschommelingen wijst recente data erop dat retailbeleggers opnieuw interesse krijgen in Bitcoin. Dit is vaak een sterke indicatie van een breder, positief marktsentiment.

Groeiende interesse van retailbeleggers

Een analyse van CryptoQuant laat zien dat de retailactiviteit op de Bitcoin-blockchain na vier maanden van daling weer toeneemt. Een belangrijke indicator hiervoor is het volume van transacties onder de $10.000, wat typisch een teken is van kleinere investeerders. Deze groep reageert vaak sneller op nieuwsontwikkelingen dan op de fundamentele markttrends, waardoor ze een goed inzicht geven in het gedrag van retailbeleggers.

In de afgelopen 30 dagen is de vraag naar Bitcoin vanuit deze groep met 13% gestegen. Dit markeert een duidelijke ommekeer ten opzichte van de voorgaande maanden, waarin de activiteit juist afnam. De laatste keer dat we een vergelijkbaar niveau van retailbetrokkenheid zagen, was in maart, toen Bitcoin zijn vorige all-time high bereikte. Het lijkt erop dat de recente koersstijging opnieuw de aandacht van kleinere beleggers trekt.

De toegenomen activiteit onder retailbeleggers wordt vaak gezien als een indicatie van een positiever marktsentiment. Dit zou kunnen duiden op een aanstaande rally voor Bitcoin.

Naar een parabolische fase?

Sommige analisten voorspellen zelfs een nog sterkere stijging van de Bitcoin-koers. Ted Pillows verklaarde onlangs op sociale media dat de neerwaartse trend voorbij is en dat Bitcoin nu in een nieuwe fase zit. Volgens Pillows heeft Bitcoin de maandenlange consolidatie achter zich gelaten en kunnen we ons voorbereiden op een “parabolische fase” met forse prijsstijgingen.

Bovendien wordt een afname in de dominantie van stablecoins waargenomen. Dit kan erop wijzen dat investeerders meer vertrouwen hebben in een waardestijging van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Een dalende rol van stablecoins suggereert vaak dat beleggers bereid zijn meer risico te nemen en opnieuw vertrouwen hebben in zowel Bitcoin als altcoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Retailbeleggers stappen weer in: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!