Ethereum

Het gaat deze cyclus niet fantastisch met Ethereum en het sentiment rondom de nummer twee van de markt is om te snijden. Ondanks de renteverlagingen van centrale banken, voorziet topanalist Benjamin Cowen een koersdaling naar 1.000 dollar voor Ether.

Vergelijking van 2019 met 2024

Voor deze negatieve voorspelling maakt Cowen een vergelijking tussen 2019 en 2024.

De reden dat hij die vergelijking maakt, is dat Ethereum ook in 2019 begon te dalen nadat de Amerikaanse centrale bank zijn eerste renteverlagingen doorvoerde. Op basis van dit stukje koersgeschiedenis ziet hij Ethereum nog tot het vierde kwartaal van 2024 dalen.

Pas nadat de rentes hun bodem van bijna 0% bereikten in Amerika begon Ethereum weer te stijgen.

Uitgedrukt in Bitcoin verwacht Cowen dat Ethereum zijn bodem al bereikt heeft. Daarmee zegt de analist eigenlijk dat hij nog stevigere dalingen verwacht voor Bitcoin, en dat zou betekenen dat nieuwe all-time highs nog wel even op zich laten wachten.

De toekomst van Ethereum

Het is nog maar de vraag in hoeverre Ethereum toekomst heeft ten opzichte van Bitcoin. Ethereum lanceerde in 2015 en bracht grote verwachtingen met zich mee over smart contracts.

Veel mensen dachten op basis van die naam dat Ethereum weleens het einde van de advocatuur zou kunnen betekenen. Inmiddels weten we dat smart contracts helemaal niet zo smart zijn, en dat ze eerder dumb contracts moeten heten.

Ze zijn heel simpel, kunnen niet nadenken en zijn juist extreem foutgevoelig. Wat dat betreft zijn ze helemaal niet handig om traditionele contracten te vervangen.

Eigenlijk is Ethereum nog altijd op zoek naar een duidelijke toepassing, die de waarde van ruim 300 miljard dollar van het protocol zou kunnen verantwoorden. Vooralsnog is daar geen sprake van, zoals dat voor Bitcoin wel het geval is.

Bitcoin is een store of value, terwijl niemand weet wat Ethereum precies is. Zijn er interessante toepassingen waar jij Ethereum vaak voor gebruikt?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ethereum dreigt te kelderen: Topanalist voorspelt koersdaling naar $1.000 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!