Op 16 oktober lanceerde Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, zijn nieuwe cryptocurrency-token, het World Liberty Financial (WLFI) token, met de belofte van stemrecht in een toekomstig gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol. Echter, de verkoop van de token verloopt allesbehalve vlot, met slechts $12,7 miljoen aan tokens verkocht binnen de eerste 24 uur, wat slechts 4,24% van het totale aanbod vertegenwoordigt.

Beperkingen op kopers

Een van de belangrijkste hindernissen voor de verkoop van WLFI tokens is de beperkte toegankelijkheid. Alleen geaccrediteerde Amerikaanse investeerders of niet-Amerikanen kunnen deelnemen aan de presale, wat een aanzienlijk deel van Trumps aanhang uitsluit, aangezien veel van zijn supporters niet aan deze criteria voldoen.

Tevens is het aankoopproces voor WLFI tokens omslachtig, met een verplichte KYC-controle wat voor sommige gebruikers een te grote hindernis is. De noodzaak om persoonlijke documenten te uploaden en de complexiteit van de accreditatie-eisen schrikt veel geïnteresseerden af.

Skepsis en vertrouwen

Een andere cruciale factor die de interesse in WLFI verminderd, is het feit dat de munt niet overdraagbaar is. Dit betekent dat kopers de munt niet kunnen verhandelen of doorverkopen, wat het onaantrekkelijk maakt voor speculatie of als investering met de hoop op winst.

Dit heeft tevens ervoor gezorgd dat mensen denken dat het project mogelijk een scam is. De community-notitie op X over de niet-overdraagbaarheid van de token voedde de scepsis verder, waardoor potentiële kopers huiverig zijn geworden.

Politieke ondersteuning in crypto

Ondanks de moeizame start van WLFI, blijft Trump populair binnen crypto-kringen, met substantiële crypto-donaties aan zijn politieke actiecomité. Zijn tegenstander, Kamala Harris, probeert ook de crypto-stemmers voor zich te winnen met beloftes van verstandige regelgeving. Zo heeft Ripple medeoprichter onlangs $10 miljoen aan XRP gedoneerd aan Harris’ haar campagne.

De lancering van WLFI is echter een case study in hoe beroemdheid alleen niet voldoende is om succes te garanderen in de crypto-wereld, waar transparantie, toegankelijkheid, en vertrouwen key factoren zijn. Mocht je echter meer informatie willen, dan heeft de bekende YouTuber Coffeezilla een goede video gemaakt over waarom Trump’s cryptoproject wellicht een scam is.

Het bericht Is Trump’s World Liberty Financial een scam? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!