Bitcoin stijgt

Het regent momenteel all-time highs op de financiële markten. De goudkoers bereikt hoogtepunt na hoogtepunt en de S&P 500 maakte in 2024 al 47 all-time highs. Loopt Bitcoin achter of hoeven we ons geen zorgen te maken?

Gratis Financiële Nieuwsbrief

Twee keer per week een volledige martkupdate ontvangen?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 3.000 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Fantastisch jaar voor de S&P 500

Voor de traditionele financiële markten is het in ieder geval een fantastisch jaar. De S&P 500 staat momenteel op een rendement van ruim 24% en presteert daarmee 4x beter dan gemiddeld, en is bezig aan het beste jaar sinds 1997.

Is het dan niet tijd voor een correctie? Als we afgaan op de historische data, dan lijkt het antwoord op die vraag: nee.

In vrijwel alle jaren waarin de S&P 500 een start maakte zoals in 2024 eindigden we met nog groenere cijfers. Wat dat betreft lijkt er voor de Amerikaanse beursindex nog voldoende ruimte om te groeien.

Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat de Amerikaanse economie gezond oogt, en de Amerikaanse centrale bank is begonnen met het verlagen van de rentes.

Maar wanneer begint het feestje voor Bitcoin?

Met Bitcoin lijkt het allemaal wat minder te gaan. Dat zorgt bij veel investeerders voor twijfels. Als goud en aandelen zo goed presteren en continu all-time highs maken, is er dan niet iets aan de hand met Bitcoin? Moeten we ons geen zorgen maken?

Je zou kunnen concluderen dat er iets niet goed gaat voor Bitcoin. Op basis van de prestaties van de afgelopen maanden is dat terecht, of is het in ieder geval terecht om je een beetje zorgen te maken.

We kunnen immers moeilijk stellen dat het goed is dat Bitcoin de laatste maanden achterblijft.

Als we echter vanaf het begin van het jaar meten, dan lijkt er plotseling niets aan de hand voor Bitcoin.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat er een rendement van 50,08%. voor Bitcoin, terwijl goud het met 33,66% moet doen, en de S&P 500 en de Nasdaq op ruim 23% zitten.

Vanuit dat perspectief is Bitcoin opeens weer de dominante beleggingscategorie. Naar mijn mening is het vooral belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel conclusies te trekken. Het kan zomaar zijn dat Bitcoin straks weer de spotlights overneemt.

Gratis Financiële Nieuwsbrief

Twee keer per week een volledige martkupdate ontvangen?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 3.000 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Het regent all-time highs: wanneer is Bitcoin aan de beurt? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!