Uit onderzoek van Arkham Intelligence blijkt dat Tesla nog steeds voor $776 miljoen aan Bitcoin bezit. Deze bevestiging komt na onrust in de crypto industrie toen Tesla eerder deze maand zijn Bitcoin naar onbekende wallets verplaatste. Arkham heeft inmiddels verduidelijkt dat dit slechts routinematige wallet-wijzigingen waren.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin-geschiedenis van Tesla

Het elektrische autobedrijf kocht begin 2021 voor $1,5 miljard aan Bitcoin en experimenteerde kort met Bitcoin-betalingen voor auto’s. Deze mogelijkheid werd echter snel teruggedraaid vanwege zorgen over de milieu-impact. Hoewel Tesla sindsdien een groot deel van zijn Bitcoin heeft verkocht, blijft het bedrijf de vierde grootste zakelijke Bitcoin-houder.

Musks standpunt

Elon Musk, Tesla’s CEO, heeft sinds 2022 niet meer publiekelijk over Bitcoin gesproken. Wel noemde hij digital asset recent nog β€œinteressant” vanwege het gedecentraliseerde karakter. Hij heeft eerder gesuggereerd dat Tesla Bitcoin-betalingen weer zou kunnen accepteren als het minen een stap maakt in milieuvriendelijkheid.

Verschillende databronnen, verschillende cijfers

Interessant om op te merken is dat volgens treasuries.bitbo.io Tesla nog 9.720 Bitcoin in bezit heeft. Dit zou bij de huidige koers neerkomen op een vergelijkbare waarde. Deze data is echter niet meer bijgewerkt sinds 12 september, wat het belang onderstreept van het gebruiken van meerdere bronnen bij het volgen van crypto-bezit van grote bedrijven.

The post Tesla houdt vast aan Bitcoin-bezit: $776 miljoen blijft in portefeuille appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onzeΒ  Telegram chat!