Hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) is teruggevallen sinds de piek van afgelopen maandag, blijven de fundamentele waarden van het netwerk verbeteren, zoals blijkt uit de toenemende mining-moeilijkheid. Deze metric die aangeeft hoe hard miners moeten werken om een blok te produceren, is gestegen tot het hoogste niveau ooit: 95,67T.

De mining-moeilijkheid is ingebouwd in de grootste blockchain ter wereld als een zelfregulerend mechanisme om een stabiele productie van nieuwe BTC te garanderen. Deze moeilijkheid wordt elke 2.016 blokken aangepast (ongeveer om de twee weken), waarbij het voor miners moeilijker of juist gemakkelijker wordt om hun werk te doen.

Wanneer er meer miners actief zijn op de blockchain, neemt de moeilijkheid toe, en vice versa. De recente stijging naar een nieuw record laat zien dat steeds meer miners hun rekenkracht inzetten, wat resulteert in een robuuster en beter presterend netwerk.

In juli 2024 bereikte de mining-moeilijkheid een dieptepunt van 79T, maar is sindsdien met ongeveer 20% gestegen naar het huidige niveau. Bovendien is het met 55% toegenomen ten opzichte van oktober vorig jaar, toen de moeilijkheid op 61T stond.

Een andere metric die de algehele stabiliteit van de grootste blockchain laat zien, is de hashrate van Bitcoin, die de afgelopen tijd ook is toegenomen. Deze bereikte onlangs een nieuw record van meer dan 900 EH/s, maar is sindsdien iets afgenomen tot 730 EH/s. Ondanks deze lichte daling van de afgelopen dagen, is de hash rate met 70% gestegen ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar.

De prijs van BTC heeft eveneens een correctie doorgemaakt sinds maandag. Bitcoin bereikte een piek van $69.500, maar is inmiddels met ongeveer $3.000 gedaald en staat nu rond de $66.500.

Het bericht Bitcoin moeilijkheidsgraad bereikt opnieuw een hoogtepunt verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!