In een recent interview met Bloomberg reageerde SEC-voorzitter Gary Gensler op uitspraken van voormalig president Donald Trump over de cryptomarkt. Trump had aangekondigd plannen te hebben voor het opzetten van een nieuw cryptoplatform en suggereerde daarbij dat hij Gensler zou ontslaan als hij weer verkozen wordt.

Gevraagd naar zijn reactie op deze opmerkingen, koos Gensler ervoor niet inhoudelijk te reageren. Hij verklaarde: “Ik ga hier niet op in. Ik denk dat uw publiek dat wel begrijpt.”

Focus op transparantie en beleggersbescherming

In het interview benadrukte Gensler het belang van transparantie op de effectenmarkten. Hij stelde dat hoewel gedecentraliseerde technologie op zichzelf niet in strijd is met regelgeving, het cruciaal is dat investeerders volledige en duidelijke informatie ontvangen om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

Gensler verduidelijkte dat de SEC zich sterk inzet voor transparantie en bescherming van beleggers tegen mogelijke belangenconflicten. Hij wees erop dat het gebrek aan essentiële informatie binnen de cryptomarkt al tot aanzienlijke financiële verliezen heeft geleid. Het doel van de SEC, zo benadrukte hij, is het creëren van een veilige en betrouwbare markt waarin beleggers zich goed beschermd weten.

Reactie op juridische uitdagingen

Op de vraag over de impact van juridische uitdagingen vanuit het Fifth Circuit Court of Appeals op het beleid van de SEC, benadrukte Gensler dat de SEC haar beleid altijd afstemt op wettelijke kaders en rechterlijke uitspraken. De focus van de SEC blijft volgens hem liggen op het verlagen van kosten en risico’s in de kapitaalmarkten. Dit omvat onder andere de hervorming van aandelenmarkten en het vergroten van transparantie in de markten voor staatsobligaties en vastrentende waarden.

Gensler sprak ook zijn zorgen uit over de groei van private kredietbedrijven die privéactiva bundelen in retailvriendelijke producten zoals ETF’s. Hij benadrukte dat de SEC een belangrijke rol speelt bij het reguleren van deze producten om ervoor te zorgen dat beleggers goed beschermd blijven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Gary Gensler reageert op Trumps uitspraken over zijn mogelijke ontslag verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!