Dogecoin heeft geprobeerd om voorbij het belangrijke prijslevel van 0,143 dollar te stijgen, maar helaas zonder succes. Hierdoor lijkt het alsof de munt nu wil zakken, dus laten we naar de grafieken kijken.

Banner Dogecoin 1

De belangrijkste prijslevels

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur zodat we een compleet beeld krijgen van de belangrijkste prijslevels. Deze zijn hieronder weergegeven als een rode zone en een oranje lijn.

De rode zone is een plek die al veelvuldig van belang was voor de DOGE koers. Bijna elke keer als de munt hier aankwam, veranderde de munt van richting. Het is daardoor aannemelijk dat deze plek weer ondersteuning biedt op het moment dat de koers hier ooit terugkomt.

Helaas lijkt een daling tot deze prijs (ongeveer 0,125 dollar) steeds aannemelijker. Dat komt omdat de munt net afgewezen is bij het andere prijslevel van 0,143 dollar. Deze lijn vindt zijn oorsprong in een vorig hoogtepunt. Het was daardoor al te verwachten dat de munt hier weerstand kon ervaren, maar gelukkig kwam de koers hier nog net een beetje boven.

Opwaartse trend intact

Dat laatste is belangrijk om de opwaartse trend te behouden. Zoals je kan zien aan de groene en paarse boogjes, bewoog DOGE eerst in een neerwaartse trend. Toen de munt daarna voor de eerste keer een hoger laagtepunt maakte (eerste paarse boogje) ging het goed met Dogecoin. Deze werd kort daarna opgevolgd door een hoger hoogtepunt.

De nieuwe trend is tot op de dag van vandaag nog niet gebroken, mede dankzij het laatste hoogtepunt, die een klein beetje boven de oranje lijn uitkwam. We zijn dus waarschijnlijk aan het wachten tot DOGE een hoger laagtepunt gaat maken. En de rode zone lijkt hier de perfecte plek voor.

Gaat de koers eerst naar 0,125 dollar?

Om DOGE verder te analyseren, gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek van Dogecoin. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de koers in meer detail kunnen zien. Zo worden de reacties op de boven- en de onderkant van deze zone ook duidelijker.

Hierboven zien we hoe DOGE een paar keer boven de groene lijn uitkwam, maar dat er telkens te veel verkopers waren om de prijs voorbij 0,15 dollar te krijgen. Dit is het hoogste punt wat Dogecoin heeft gemaakt sinds juni.

Maar mocht deze opwaartse trend zich doorzetten – waarbij de munt een hoger laagtepunt in de rode zone maakt – dan kan de munt binnenkort zelfs voorbij 0,15 dollar stijgen. We moeten daarvoor eerst een beetje geduld hebben en hopen dat de rode zone zich sterk houdt. Blijf de grafiek daarom goed in de gaten houden.

The post Koers analyse: gaat DOGE weer zakken naar 0,125 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!