Binance Nigeria

De Nigeriaanse autoriteiten hebben de aanklachten tegen Tigran Gambaryan, een directeur van cryptobeurs Binance, ingetrokken. Gambaryan, die meer dan 7 maanden in een Nigeriaanse gevangenis heeft doorgebracht, werd beschuldigd van betrokkenheid bij de activiteiten van Binance in het land.

De Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) maakte op 23 oktober bekend dat Gambaryan geen sleutelrol binnen Binance vervulde, wat naar verluidt leidde tot de intrekking van de aanklachten.

Waarom aanklachten ingetrokken zijn niet geheel duidelijk

De hoorzitting, die kort voor een geplande rechtszitting op 25 oktober plaatsvond, leek bewust uit de publieke aandacht te worden gehouden. Andere bronnen, zoals Reuters en Bloomberg Law, suggereren dat de EFCC de aanklachten introk vanwege Gambaryans verslechterende gezondheid, waardoor hij medische zorg in het buitenland kan zoeken.

Gambaryans advocaat, Mark Mordi, betoogde al langere tijd dat de gezondheidszorg in Nigeria niet toereikend was voor de behandeling van zijn cliënt. Gambaryan, een voormalige Amerikaanse federale agent gespecialiseerd in cryptovaluta, werd in februari gearresteerd tijdens een bezoek aan Nigeria om geschillen over Binance te bespreken. Ondanks dat Binance in maart zijn activiteiten in het land beëindigde, werd zijn verzoek om borgtocht meerdere keren afgewezen.

Alhoewel de aanklachten tegen Gambaryan nu zijn ingetrokken, blijft de Nigeriaanse overheid de witwaszaak tegen Binance voortzetten. Ook de belastingaanklachten tegen de cryptobeurs blijven van kracht, ondanks dat Binance deze ontkent.

Het bericht Nigeria trekt aanklachten tegen Binance-directeur Tigran Gambaryan in, zaak tegen Binance gaat door verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!