garlinghouse

Ripple CEO Brad Garlinghouse geeft toe dat zijn bedrijf een fout maakte door niet veel eerder met de Amerikaanse autoriteiten in gesprek te gaan. Nu probeert hij de verloren tijd in te halen.

“Ik heb de afgelopen jaren veel meer trips naar Washington gemaakt dan in de jaren ervoor”, aldus Garlinghouse.

Daar heb ik spijt van

“Ik kijk terug op die periode en dan heb ik spijt. Ik denk dat we een fout maakten door niet eerder een hand uit te steken naar de overheid. Nu proberen we tot op zekere hoogte de verloren tijd in te halen”, aldus Brad Garlinghouse.

Ripple is één van de Amerikaanse cryptobedrijven die een gigantische strijd voerde met de Securities and Exchange Commission (SEC), een autoriteit die volgens veel Amerikaanse crypto-bestuurders lastig en oneerlijk is voor de crypto-industrie.

Eerder dit jaar won de SEC een deel van zijn langlopende rechtszaak tegen Ripple, nadat de rechter besloot dat het verkopen van XRP aan institutionele kopers om het verkopen van een ongeregistreerd effect ging.

Dat mag niet in de Verenigde Staten.

Opvallend is wel dat XRP volgens de rechter geen effect vormde bij de verkoop aan particulieren. Tegen dat oordeel ging de SEC echter in hoger beroep deze maand, waardoor Ripple het gevecht weer moet aangaan.

Amerika loopt achter

Volgens Brad Garlinghouse loopt Amerika achter op crypto-wetgeving ten opzichte van andere landen. Ook geeft hij Gary Gensler, de huidige voorzitter van de SEC, de schuld voor het starten van een “terreurbeleid” tegen de industrie en beschuldigde hij Elizabeth Warren van het verspreiden van misinformatie over crypto.

Overigens geeft Brad Garlinghouse toe dat er zaken gebeurd zijn binnen de crypto-wereld die het daglicht niet kunnen verdragen.

“Het helpt je niet dat Sam Bankman-Fried op Capitol Hill verscheen met een korte broek en iets verkocht dat niet precies bleek te zijn wat werd voorgesteld. Dat heeft de hele industrie pijn gedaan, dat heeft Ripple pijn gedaan”, zo sprak Garlinghouse.

Diezelfde dag was Garlinghouse te gast bij Bloomberg om over een positievere ontwikkeling te spreken.

In het interview met Bloomberg Television gaf hij aan dat een XRP ETF “gewoon onvermijdelijk” is. Dat zou in theorie een veelbelovende ontwikkeling kunnen zijn voor XRP. Al bleek de ETF-lancering van Ethereum tot nog toe een kleine tegenvaller.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Ripple CEO geeft gigantische fout toe verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!