Solana, SOL

Solana (SOL) heeft een opvallend goede week achter de rug. Op het moment van schrijven staat de digitale munt 14% in de plus, waarmee het aanzienlijk beter presteert dan grote concurrenten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die in dezelfde periode respectievelijk 1% en 2,6% daalden.

De grote vraag is: hoe slaagt Solana erin om beter te presteren dan de zwaargewichten in de cryptowereld?

Lancering van Solana mobiele apps

Een deel van dit optimisme lijkt te komen door het zogenaamde Solana “app launch season“. Deze periode staat in het teken van de lancering van mobiele apps van verschillende op Solana gebaseerde projecten. Dit is een belangrijke ontwikkeling binnen het Solana-ecosysteem, omdat het de focus verlegt naar mobiele gebruikers. Deze trend wordt gezien als een cruciale stap voor de bredere adoptie van blockchaintechnologie, en zorgt voor een toename van het vertrouwen onder beleggers.

Sterke netwerkactiviteit

Daarnaast laten on-chain gegevens een sterke groei zien. Volgens het blockchain-analyseplatform Artemis heeft Solana de afgelopen maand een indrukwekkende stijging doorgemaakt in zowel gebruikersactiviteit als transacties.

Het aantal actieve adressen op het Solana-netwerk is in slechts 30 dagen met 70% gestegen, tot maar liefst 7 miljoen unieke adressen. Ook het aantal verwerkte transacties is fors toegenomen: in dezelfde periode verwerkte Solana 44 miljoen transacties, een stijging van 24%.

Groei in DeFi en DEX-volumes

De toenemende netwerkactiviteit zorgt ervoor dat gedecentraliseerde finance (DeFi)-protocollen op het Solana-netwerk enorm in trek zijn. Recentelijk heeft Solana zelfs Ethereum ingehaald wat betreft gedecentraliseerde exchange (DEX)-volumes. In de afgelopen maand werd er op Solana maar liefst $13 miljard verhandeld, vergeleken met $8 miljard op Ethereum.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Solana presteert boven verwachting: koers stijgt met 14% in een week verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!