De bitcoin koers kreeg de afgelopen dagen weer wat tikken, nadat het niveau van 69.500 dollar na maanden weer werd aangetikt. Inmiddels handelt bitcoin iets boven de 67.000 dollar, maar volgens de analisten van Bernstein komt er nog genoeg vuurwerk aan voor de digitale munt.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin koers van $200.000 in aantocht

In een nieuw rapport schrijven de analisten van Bernstein dat zij geloven in een bitcoin koers van 200.000 dollar richting het einde van 2025. “En dat is een conservatieve schatting”, zo stelden de analisten van het gerenommeerde Bernstein.

“Met de versnelling van de institutionele adoptie, verwachten wij dat bitcoin vanaf hier verdrievoudigd en een cyclus-top van 200.000 dollar bereikt voor het einde van 2025”, aldus het rapport.

Op dit moment lijkt daar even geen sprake van, nadat de bitcoin koers dus vanaf ruim 69.000 dollar terugviel naar 65.750 dollar.

Daarmee is het positieve momentum weer even verdwenen voor bitcoin, maar wellicht is dat nodig voor de markt om weer op adem te komen na de explosieve stijgingen van de laatste weken.

Bullish over de ETFs

Bij het grote Bernstein zijn ze vooral bullish over de adoptie van bitcoin via de ETFs in de Verenigde Staten. Die zorgen momenteel voor een enorme instroom van institutionele beleggers en dat is wat bitcoin volgens heen naar grotere hoogten moet stuwen.

Afgelopen week bereikten de ETFs een nieuwe mijlpaal met de netto-instroom van ruim 20 miljard dollar voor 2024.

Verder verwacht Bernstein ook dat de aandelen van MicroStrategy en bitcoin-miners blijven stijgen. Dergelijke investeringen worden volgens hen gebruikt door investeerders om exposure te krijgen op de cryptowereld zonder daadwerkelijk bitcoin te bezitten.

MicroStrategy is op dit moment de grootste bedrijfsmatige houder van bitcoin, met een totale voorraad van 16 miljard dollar aan bitcoin. Dat begint zo langzamerhand een heel indrukwekkend getal te worden.

Wat denk jij? Gaat Bernstein gelijk krijgen en zien we richting het einde van 2025 inderdaad een bitcoin koers van minstens 200.000 dollar op de borden verschijnen, of zijn ze daar nog te vroeg mee?

The post Bernstein: Bitcoin koers van $200.000 in 2025 is conservatieve schatting appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!