satoshi

Peter Todd, een bekende Bitcoin-ontwikkelaar, is ondergedoken na beschuldigingen in een HBO-documentaire waarin hij wordt genoemd als Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin.

Ondanks Todd’s nadrukkelijke ontkenningen, hebben de beschuldigingen geleid tot een stortvloed aan bedreigingen en financiële verzoeken van mensen die geloven dat hij toegang heeft tot Nakamoto’s vermeende fortuin. Hierdoor is zijn veiligheid in gevaar gekomen, en Todd heeft zich teruggetrokken uit het publieke leven.

Is Todd echt Nakamoto?

De documentaire, geregisseerd door Cullen Hoback, speculeert dat Todd Nakamoto zou kunnen zijn vanwege zijn vroege betrokkenheid bij cryptografie en zijn nauwe banden met prominente figuren zoals Adam Back, die in het verleden contact zou hebben gehad met Nakamoto. Een ander belangrijk punt is een vermeende fout in een online forum in 2010, waarin Todd per ongeluk zou hebben gereageerd alsof hij de oprichter van Bitcoin was. Hoewel de documentaire deze feiten aanhaalt, worden ze gepresenteerd als speculatief, en er wordt geen definitieve conclusie getrokken.

Gevaar voor Todd’s veiligheid

Sinds de uitzending van de documentaire wordt Todd overspoeld met financiële verzoeken en bedreigingen. Veel mensen geloven dat hij toegang heeft tot Nakamoto’s fortuin van meer dan 1 miljoen BTC—een waarde van meer dan $67 miljard—en zien hem als een doelwit.

In een interview met Wired verklaarde Todd dat deze beschuldigingen zijn leven volledig hebben veranderd en dat hij zich genoodzaakt voelde om onder te duiken. “Het valse beeld dat iemand extreem rijk is, stelt die persoon bloot aan ernstige risico’s zoals berovingen en ontvoeringen. Satoshi wilde niet gevonden worden, en dat is begrijpelijk,” aldus Todd.

Actief blijven in de cryptogemeenschap

Ondanks de dreigingen blijft Todd actief op zijn X-account, waar hij deelneemt aan discussies binnen de cryptogemeenschap. Toch benadrukt hij dat de geruchten over zijn vermeende identiteit als Nakamoto hem in gevaar blijven brengen. Criminelen die geloven in zijn vermeende rijkdom kunnen hem blijven zien als een potentieel doelwit. Todd blijft echter volhouden dat hij niet de oprichter van Bitcoin is, maar de impact van de geruchten blijft zijn dagelijks leven beïnvloeden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Peter Todd, genoemd als Satoshi Nakamoto, duikt onder na HBO-documentaire verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!