Bitcoin prijs stijgt

De Bitcoin koers lijkt voorzichtig te herstellen van de correctie van de afgelopen dagen. Keith Alan, de mede-oprichter van Material Indicators, claimt dat er nu twee prijspunten zijn die Bitcoin moet behouden om bullish te blijven: het 21-weekse bewegende gemiddelde en de mid-cyclus top van 2021.

Cruciaal gemiddelde voor Bitcoin

Op 23 oktober kwam Bitcoin in de problemen en na het raken van een hoop stop-loss niveaus van handelaren versnelde het neerwaartse momentum. Dat resulteerde uiteindelijk in een dip naar 65.000 dollar, het laagste koersniveau sinds 10 oktober voor Bitcoin.

Inmiddels is de koers weer hersteld en opgestegen tot 67.000 dollar.

Daarmee wisten de bulls een test van het door Keith Allan als cruciale steunkoers bestempelde 21-weekse koersgemiddelde te vermijden.

Het 21-weekse gemiddelde van Bitcoin ligt momenteel op 62.700 dollar en daar mogen we volgens Alan niet onder duiken. Dat zou volgens hem een signaal kunnen zijn dat de korte-termijn opwaartse trend nog altijd intact is.

Belangrijke oude all-time high

Als tweede wees Keith Alan richting de mid-cyclus all-time high van 2021. In april van dat jaar bereikte de Bitcoin koers kortstondig het niveau van 64.950 dollar op Bitstamp.

Voor nu is het volgens Alan belangrijk dat Bitcoin tot het einde van de week boven die koers kan blijven. Lukt dat, dan kunnen we vanaf hier weer naar boven kijken en krijgt de opwaartse trend waarschijnlijk een vervolg.

Michaël van de Poppe is nog positiever. Hij denkt dat de dip inmiddels voorbij is en dat we binnen twee tot vier weken nieuwe koersrecords zien voor Bitcoin.

“Ik denk dat de correctie voorbij is, omdat vandaag het macro-economische seizoen weer begin met de PMI-cijfers. Ik verwacht een test van de all-time high binnen de komende twee tot vier weken”, aldus een optimistische Van de Poppe.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin op de korte termijn echt nieuwe all-time highs maken zoals Van de Poppe dat voorspelt, of moeten we nog wat langer geduld hebben met de digitale munt?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin koers herstelt sterk, maar moet dit cruciale niveau doorbreken voor verdere stijging verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!