Brad Garlinghouse heeft tijdens de 8e editie van de Washington DC Fintech Week een boeiende visie gedeeld over de toekomst van cryptocurrency. Volgens hem staat de crypto-industrie aan de vooravond van grote veranderingen, ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint.

Banner Ripple 1

Twee verschillende visies op crypto

Het is bijzonder om te zien hoe de presidentskandidaten verschillend denken over de toekomst van digitaal geld. Donald Trump heeft zichzelf uitgesproken als ‘crypto-president’ en neemt een uitgesproken positieve houding aan. Kamala Harris kiest daarentegen voor een meer genuanceerde benadering, waarbij haar ervaring met de techindustrie in Silicon Valley een rol speelt.

Een diplomatieke houding

Garlinghouse toont zich verrassend neutraal in deze politieke discussie. “Beide kandidaten hebben wat nodig is om de crypto-industrie de vernieuwing te geven die ze nodig heeft,” zegt hij. “Hoe dan ook gaan we vooruitgang zien en laten we de gefaalde aanpak van de Biden-regering achter ons.”

Politieke donaties zorgen voor ophef

De cryptowereld werd recent opgeschud toen Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, aankondigde dat hij 10 miljoen dollar in XRP had gedoneerd aan Kamala’s campagne. Deze beslissing leidde tot verschillende reacties in de crypto-community. Garlinghouse verdedigde zijn collega door te benadrukken dat iedereen het recht heeft om de kandidaat van zijn keuze te steunen.

XRP ETF: Een kwestie van tijd

Tijdens dezelfde bijeenkomst deelde Garlinghouse ook zijn visie op de toekomst van XRP ETF’s. Hij ziet de goedkeuring hiervan als onvermijdelijk, vooral na het grote succes van de Bitcoin ETF’s, die in korte tijd 17 miljard dollar hebben aangetrokken. Verschillende bedrijven, waaronder Bitwise Asset Management, staan al in de rij om een XRP ETF te lanceren.

The post Ripple CEO Brad Garlinghouse ziet Amerikaanse verkiezingen als keerpunt voor crypto industrie appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!