Het Web3 landschap krijgt steeds meer vorm, en twee namen springen eruit: Ethereum en Solana. Een recent rapport van crypto-versneller Alliance laat zien dat maar liefst 80% van alle nieuwe Web3-startups voor één van deze twee platforms kiest. Laten we eens kijken waarom deze platforms zo populair zijn.

Banner Ethereum 1

Ethereum leidt de dans

Ethereum blijft de onbetwiste favoriet, met 62% van alle nieuwe projecten die voor dit platform kiezen. Wat vooral opvalt is dat veel startups kiezen voor de zogenaamde ‘optimistic rollups’ – een technische oplossing die Ethereum sneller en goedkoper maakt. Het is een beetje zoals het bouwen van extra verdiepingen op een stevig fundament.

Solana’s indrukwekkende comeback

Het verhaal van Solana is er één van veerkracht. Na een moeilijke periode eind 2022, toen de cryptobeurs FTX instortte, is Solana sterker teruggekomen dan ooit. Nu kiest 18% van alle nieuwe projecten voor dit platform, en dat is ook te zien in de koers. Het mooie is dat veel van de beste Solana-projecten juist zijn gebouwd tijdens deze moeilijke periode, wat laat zien hoe sterk de gemeenschap is.

Bitcoin niet vergeten

Ook het oorspronkelijke cryptocurrency-platform Bitcoin trekt steeds meer ontwikkelaars aan. Ongeveer 5% van de nieuwe projecten kiest voor Bitcoin, vooral dankzij nieuwe mogelijkheden zoals digitale kunst (NFT’s) en financiële toepassingen (BTCfi).

Wat bouwen deze startups?

De meeste nieuwe projecten richten zich op DeFi (gedecentraliseerde financiën). Het is interessant om te zien dat het aandeel NFT-projecten is gehalveerd sinds begin 2022, terwijl sectoren als infrastructuur, kunstmatige intelligentie en betalingen juist groeien.

Investeerders tonen vertrouwen

Het vertrouwen in de sector groeit weer. In de eerste drie kwartalen van 2024 is er al 8 miljard dollar geïnvesteerd in crypto-startups. Hoewel dit minder is dan de recordbedragen uit 2021, laat het zien dat investeerders nog steeds geloven in de toekomst van Web3.

Nieuwe standaarden voor de toekomst

Ontwikkelaars kiezen steeds vaker voor betrouwbare platforms met bewezen technologie. Ethereum en Solana bieden blijkbaar de juiste mix van mogelijkheden, een developerscommunity en stabiliteit die startups nodig hebben om te innoveren.

The post 80% van nieuwe Web3 startups kiest voor Ethereum & Solana: Waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!