Wie de afgelopen drie maanden Bitcoin kocht, kijkt nu met blijdschap naar zijn portfolio. De munt is 30% gestegen in deze periode en dit lijkt nog maar het begin (al dan niet met een korte termijn daling vooraf). Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse zoals gewoonlijk met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een groot gedeelte van de koersgeschiedenis kunnen zien. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels eruit te halen.

Deze zijn hierboven weergegeven als rode zones en een groene lijn, en zij hebben gemeen dat ze vaak van invloed zijn op de koers. Zoals je kan zien gaat BTC meestal een andere kant op als het bij een van deze zones aankomt. Het is daardoor aannemelijk dat de munt ondersteuning zou vinden bij de rode zones, mocht de prijs terugvallen.

De groene zone zorgt daarentegen juist voor weerstand, aangezien dit level boven de huidige koers ligt. Deze lijn vindt zijn oorsprong in een vorig hoogtepunt, wat vaker tegenwind veroorzaakt. En het lijkt alsof de BTC hier wel naartoe onderweg is. Dat komt door de opwaartse trend waar BTC nu inzit (en de munt zit er natuurlijk zeer dichtbij).

Zoals je kan zien aan de groene boogjes, beweegt de prijs omhoog met steeds hogere toppen en steeds hogere dalen. Dit wijst erop dat de koers verder omhoog wil totdat deze trend gebroken wordt. Het is daarom belangrijk dat de munt doorgaat om deze trend te behouden.

De koers op de korte termijn

Om dat beter te zien, gaan we ook even kijken naar de 4 uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat de koers op de korte termijn duidelijker wordt. Hier zijn naast de groene boogjes ook twee paarse boogjes getekend. Dit om aan te geven dat de opwaartse trend vanuit hier door kan gaan.

De vorige hoogte was namelijk hoger dan zijn vorige, en het zou mooi zijn als dat hogere laagtepunt nu ook al is gemaakt (zoals aangegeven met het tweede paarse boogje). Het enige wat er niet zo mooi uitziet, is dat dit nieuwe laagtepunt nauwelijks merkbaar is op de dagelijkse grafiek. Het kan daarom zijn dat de munt misschien eerst nog wat verder daalt om een hoger laagtepunt te maken.

Hopelijk hoeft dit natuurlijk niet te gebeuren, de munt kan immers ook nu al naar de 70.000 dollar, maar het is zeker een realistisch scenario. Blijf de grafiek daarom goed in de gaten houden.

The post Bitcoin analyse: wanneer gaan we een koers zien van 70.000? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!