Een deelnemer aan de initiële Ethereum (ETH) coin offering (ICO) blijft duizenden Ether tokens verkopen, nadat hij enkele maanden geleden al $24 miljoen in cryptocurrency had gedumpt. Op 24 oktober verkocht een Ethereum ICO-whale namelijk opnieuw 3.000 Ether, wat goed is voor een waarde van meer dan $7,6 miljoen, volgens een rapport van de blockchain-analyse service Lookonchain.

Hetzelfde adres verkocht eerder in juli 7.000 ETH, wat leidde tot een daaropvolgende prijsdaling van 15% voor ETH, merkte Lookonchain op. Deze transacties vertegenwoordigen slechts ongeveer 4% van de totale hoeveelheid ETH die de whale ontving tijdens de Ethereum ICO in 2015, namelijk 254.908 ETH.

Ethereum werd, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC), gelanceerd via een tokenverkoop. Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, kondigde de Ethereum ICO voor het Ether-token naar verluidt begin 2014 aan tijdens de North American Bitcoin Conference in Miami.

De Ethereum ICO verkocht ongeveer 60 miljoen ETH aan investeerders en haalde ongeveer 31.000 Bitcoin op, destijds ter waarde van zo’n $18 miljoen. De ICO verkocht ETH aanvankelijk tegen de gereduceerde prijs van 2.000 per BTC, of ongeveer $0,3 per token, waarbij de Ethereum Foundation benadrukte dat de tokens geen effecten waren.

Deze ICO zorgde ervoor dat veel Ethereum-miljonairs grote hoeveelheden ETH jarenlang vasthielden, waarbij velen hun bezit verkochten te midden van de prijsstijging van ETH.

Whale kan nog meer dumpen

In totaal werd er door de whale 254.908 ETH ontvangen, waarvan er nog 37.070 worden vastgehouden. Dit heeft een waarde van ongeveer $94 miljoen, aldus Lookonchain. In tegenstelling tot de verkoop van 7.000 ETH in juli, heeft de recente verkoop van 3.000 ETH geen grote prijsdaling van ETH veroorzaakt.

Volgens gegevens van CoinGecko daalde Ether in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2,4%, met een handelsprijs van $2.521 op het moment van schrijven. Hoewel ETH de afgelopen 30 dagen licht is gedaald, staat het nog steeds 38% hoger ten opzichte van een jaar geleden, aldus CoinGecko.

Het bericht Ethereum ICO-deelnemer dumpt wederom veel ETH verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!