Bitcoin miner

De moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin heeft een nieuwe recordhoogte bereikt op blockhoogte 866.880, met een waarde van 95,67 biljoen. Dit betekent dat het nu 95,67 biljoen keer moeilijker is om één Bitcoin te minen dan tijdens de lancering van Bitcoin in 2009. Sinds de laatste aanpassing is de moeilijkheidsgraad met 3,94% toegenomen.

Stijgende moeilijkheidsgraad, stabiele hashrate

Ondanks de toenemende moeilijkheid blijft de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, de hashrate, stabiel rond de 730 exahash per seconde (EH/s). Dit roept vragen op over hoe de combinatie van een stijgende moeilijkheid en dalende prijzen miners zal beïnvloeden in de nabije toekomst.

Het Bitcoin-netwerk past de moeilijkheidsgraad elke twee weken aan om ervoor te zorgen dat het gemiddelde blokproductieproces ongeveer tien minuten blijft duren. De recente aanpassing is de grootste in de geschiedenis van het netwerk. De combinatie van de hoge moeilijkheidsgraad en de stabiele hashrate creëert een uitdagende situatie voor miners, die hun bedrijfsvoering moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden.

Dalende winstgevendheid voor miners

Ondanks de stabiele hashrate is het momenteel niet erg winstgevend om Bitcoin te minen. De hashprijs, een maatstaf voor de waarde van 1 petahash per seconde (PH/s) per dag, is gedaald tot $45,85. Deze afname in winstgevendheid is het gevolg van de recente daling van de Bitcoin-koers. Dit zorgt ervoor dat miners geconfronteerd worden met stijgende kosten en afnemende inkomsten, waardoor ze genoodzaakt zijn om hun operaties steeds efficiënter te maken.

Miners onder druk

De vijf grootste mining pools – Foundry USA, Antpool, Viabtc, F2pool, en Mara Pool – domineren momenteel de Bitcoin mining-industrie. Deze grote spelers moeten navigeren door een steeds uitdagender landschap, waarin stijgende energie- en apparatuurkosten een belangrijke rol spelen. Hoewel veel miners hebben geïnvesteerd in nieuwe, efficiëntere apparatuur om de toenemende moeilijkheidsgraad het hoofd te bieden, blijkt dit niet altijd voldoende om winstgevend te blijven.

Met de mogelijkheid dat de mining moeilijkheid binnenkort de grens van 100 biljoen bereikt, wordt het voor miners cruciaal om slim om te gaan met hun energieverbruik en operationele kosten. Als de Bitcoin-prijs niet snel stijgt, zullen de winstmarges verder onder druk komen te staan, wat miners kan dwingen om hun bedrijfsvoering te herstructureren. De volgende aanpassing van de moeilijkheidsgraad staat gepland over elf dagen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin mining moeilijkheidsgraad bereikt recordhoogte: Wat betekent dit voor de winstgevendheid van miners? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!