Voor wie het nieuws niet volgt, niet op social media zi, maar onder de steen der stenen heeft geleefd: op dinsdag 5 november gaan de Amerikanen naar de stembus. Wordt het Kamala Harris of weer Donald Trump?

Wie er ook wint, de Bitcoin koers kan die dag zijn eigen record breken zeggen analisten van Standard Chartered.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin all time high op verkiezingsdag

Volgens Geoff Kendrick, hoofd Digital Assets Research bij Standard Chartered, zou Bitcoin op de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zomaar 67.405 euro (73.000 dollar) kunnen worden. Dat is dus de all time high die Bitcoin eerder dit jaar behaalde.

Kendrick voorspelt dit op basis van het handelsvolume en de Bitcoin-derivatenmarkt. De analist legt uit dat hij gebruik maakt van handelsdata en populaire prijspunten (ook wel ‘strike levels’ genoemd) om te voorspellen hoe de koers zich na de verkiezingen zou kunnen ontwikkelen.

‘Onze verwachting is dat de Bitcoin koers rond de 73.000 dollar zal liggen op de dag van de verkiezingen.’

Kendrick zegt dat op het moment dat bekend wordt dat Trump heeft gewonnen, de koers mogelijk meteen 4% stijgt. In de dagen vlak na de verkiezingen zou de koers zelfs 10% kunnen stijgen.

Wat als de Republikeinen winnen?

Op 5 november kiezen de Amerikanen niet alleen een nieuwe president, maar stemmen ze ook voor nieuwe leden van het Congres. Dit is het parlement van de VS en bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

Beide hebben invloed op welke wetten worden aangenomen en hoe het land wordt bestuurd. De president voert uiteindelijk het beleid uit, maar zonder steun van het Congres kan hij of zij vaak niet veel voor elkaar krijgen.

Als de Democraten of de Republieken zowel de president als een meerderheid in het Congres heeft, kunnen ze veel makkelijker hun plannen doorvoeren. Dit noemen ze in Amerika een “sweep”, omdat één partij dan de volledige controle heeft.

Wat heeft dit met Bitcoin te maken? Kendrick verwacht dat als Trump en zijn kornuiten ook de controle over het Congres krijgen, de Bitcoin koers eind 2024 stijgt naar 125.000 dollar. Aan de andere kant, als Kamala Harris wint, verwacht hij dat Bitcoin kort zal dalen, maar tegen het einde van het jaar alsnog 75.000 dollar zal worden.

The post Waarom Bitcoin op dinsdag 5 november een nieuwe all time high kan bereiken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!