microsoft

Ja, je leest het goed. De aandeelhouders van het grote Microsoft gaan stemmen over het inzetten van de bedrijfsreserves om te investeren in Bitcoin. Het enige jammere is dat het bestuur de aandeelhouders al adviseert om tegen het voorstel te stemmen.

Het bestuur is tegen

Het bestuur van Microsoft geeft aan dat ze reeds “een breed scala aan investeerbare assets evalueerden”, waaronder Bitcoin. Wat dat betreft lijkt de kans klein dat Microsoft op de korte termijn een deel van zijn reserves in Bitcoin parkeert.

Grappig is wel dat Bitcoin blijkbaar een serieuze optie geweest is voor Microsoft, maar dat ze voorlopig hebben besloten om de digitale munt niet als spaarmiddel te gebruiken.

In theorie biedt dat perspectief voor de toekomst, tenzij ze natuurlijk definitief hebben besloten dat Bitcoin niet interessant is, maar dat lijkt onwaarschijnlijk na de prestaties van de digitale munt over de afgelopen 15 jaar.

Het Bitcoin-voorstel. Bron: Securities and Exchange Commission

De aandeelhouders van Microsoft zullen op 10 december stemmen over het voorstel om te investeren in Bitcoin. Overigens gaan ze niet direct stemmen over een investering in de digitale munt, maar over een onderzoek naar de voordelen ervan, waarvan Microsoft dus aangeeft dat ze zoiets al gedaan hebben.

Wie heeft dit voorstel gedaan?

Dit voorstel werd gedaan door het National Center for Public Policy Research (NCPPR), die wijzen op de Bitcoin-strategie van MicroStrategy en dat ze het “300% beter doen dan Microsoft dit jaar, ondanks dat ze een fractie van de business doen.”

Ook gaf het NCPPR aan dat de institutionele en bedrijfsmatige adoptie van Bitcoin “normaler” wordt via de Spot Bitcoin ETFs. Ze geven toe dat Bitcoin volatiel blijft, maar dat het kan dienen als een beschermingsmiddel tegen inflatie en de rentes op obligaties.

“Bedrijven moeten op zijn minst de voordelen overwegen van het aanhouden van 1% van de assets in Bitcoin”, aldus het NCPPR.

De ondersteunende verklaring van NCPPR voor het evalueren van Bitcoin door Microsoft. Bron: SEC

NCPPR omschrijft zichzelf als een “onpartijdige, vrije markt voorstaande, onafhankelijke conservatieve denktank” die zich richt op het veiligstellen van de vrijheid van Amerikanen, nu en voor toekomstige generaties.

Wat denk jij? Gaan we op 10 december een verrassing te zien krijgen en wordt Microsoft gedwongen om hun oordeel over Bitcoin opnieuw te evalueren?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Microsoft aandeelhouders gaan stemmen over investeren in Bitcoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!