Stable Coin. Stablecoins

Circle CEO Jeremy Allaire is razend enthousiast over de potentie van stablecoins. Dat is ergens logisch, omdat zijn bedrijf na Tether de grootste stablecoin in beheer heeft met USD Coin (USDC). Volgens Allaire kunnen stablecoins de komende tien jaar 5%-10% van de totale geldhoeveelheid veroveren.

Volgend jaar cruciaal voor stablecoins

Komend jaar belooft in ieder geval cruciaal te worden voor stablecoins volgens Allaire. Hij verwacht namelijk dat veel landen uit de G20, een machtige groep met landen, voor het einde van 2025 nieuwe wet- en regelgeving hebben voor de industrie.

Voor de komende tien jaar is hij heel bullish. In die periode ziet hij de markt voor stablecoins groeien naar een markt van 5 tot 10 biljoen dollar.

Hij ziet de technologie achter de stabiele munten verspreiden op een snelheid die te vergelijken is met het streamen van video en online shopping.

“We zitten in de hele vroege fases van stablecoin-adoptie, maar binnen 10 tot 20 jaar zal deze technologie onderdeel zijn van het wereldwijde financiële systeem”, aldus Jeremy Allaire.

De meest succesvolle toepassing na Bitcoin

Je zou kunnen zeggen dat stablecoins de meest succesvolle toepassing na Bitcoin zijn voor de technologie die Satoshi Nakamoto bedacht heeft.

Tot nu toe blijken de smart contracts van Ethereum nog niet in staat om daadwerkelijk veel waarde te genereren, behalve het faciliteren van de handel in speculatieve altcoins en non-fungible tokens (NFTs).

Stablecoins daarentegen kennen veel toepassingen en de totale marktwaarde van de industrie blijft maar groeien. Inmiddels hebben stablecoins een totale market cap van 170 miljard dollar.

Vooral in landen waarin mensen worden geplaagd door inflatie en het lastig is om op normale manieren aan Amerikaanse dollar te komen, bieden stablecoins een interessante uitkomst.

Het Circle van Jeremy Allaire wist in ieder geval uit te groeien tot een project van 35 miljard dollar. Dat is best indrukwekkend als je bedenkt dat het bedrijf pas zes jaar geleden is begonnen. Tether is nog altijd veruit de baas op de markt met een market cap van 120 miljard dollar.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Circle CEO: stablecoins worden biljoenen dollars waard verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!