solana, sol

De paniek rondom Ethereum is groter dan ooit. Waar aanhangers van het protocol jaren geleden nog riepen om “de flippening” waarbij ze Bitcoin zouden inhalen, moeten ze zich nu zorgen maken over de inhaalslag van Solana.

Ethereum in de problemen

Ten opzichte van Bitcoin is de Ethereum koers al naar het laagste punt in ruim drie jaar gevallen, maar ook ten opzichte van Solana heeft ETH het moeilijk.

Solana steeg de afgelopen zeven dagen met 17%, terwijl Ethereum vooral rond hetzelfde koersniveau blijft hangen. Sommige analisten zien dit als een “rotatie” uit Ethereum en naar Solana.

Sinds 2023 wist Solana met ongeveer 600% te stijgen ten opzichte van Ethereum. Primair gedreven door de gekte rondom memecoins op het smart contract platform.

Door die stijgingen horen we mensen nu speculeren over het eventuele inhalen van Ethereum door Solana. Al heeft het daarvoor nog een lange weg te gaan. Ethereum kent namelijk een market cap van ruim 300 miljard dollar, terwijl Solana het met 82 miljard dollar moet doen.

De verdediging van Ethereum

Eric Connor, een ontwikkelaar die werkt aan Ethereum, wimpelt alle kritiek af. Volgens hem is het platform van Vitalik Buterin nog altijd de grote leider op het gebied van smart contracts, en de enige met een commitment voor “ware decentralisatie” met significante institutionele adoptie en activiteit van ontwikkelaars.

“Ik heb altijd gezegd dat Ethereum een investering is voor meerdere decennia, maar het ligt nog altijd op koers om als de grote winnaar naar voren te komen”, aldus Connor.

Ondertussen komt ook de onafhankelijk handelaar Bob Loukas met een verklaring over Ethereum. Hij geeft toe dat hij de laatste tijd was negatief was, maar dat die kritiek niet betekent dat Ethereum een heel relevant en groot onderdeel van de toekomst blijft.

Volgens Loukas zien we momenteel vooral een herprijzing op basis van waar de economische activiteit is. Waarbij hij wijst op de vele layer-2 blockchains die momenteel heel populair zijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Paniek bij Ethereum-aanhangers: Solana dreigt ETH in te halen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!