Bitcoin opties

Het succes van de Spot Bitcoin ETFs is gigantisch. Sinds de lancering in januari 2024 wisten de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten voor ruim 20 miljard dollar aan kapitaal te verzamelen. In totaal bezitten de ETFs nu 967.459 BTC, bijna net zoveel als de 1,1 miljoen Bitcoin van Satoshi Nakamoto.

ETFs snoepen alle Bitcoin op

Als de Bitcoin ETFs in Amerika op deze manier doorgaan, dan is het een kwestie van weken voordat ze de voorraad van Satoshi Nakamoto overstijgen. Dat is op zich een bijzondere ontwikkeling, want vrijwel niemand had durven dromen dat de Bitcoin ETFs in het eerste jaar voor zulke gigantische kapitaalinstromen konden zorgen.

De tweede grootste “Bitcoin-voorraad” is in handen van Binance. Al gaat het met Binance natuurlijk om een exchange. Die zullen de meeste van die Bitcoin niet voor zichzelf aanhouden, maar voor de klanten.

BlackRock is van de ETFs de grootste aanbieder met 396.922 Bitcoin, die het namens zijn klanten in beheer heeft.

Na enkele maanden van zijwaartse koersactie na de all-time highs van maart 2024 ging het wat minder met de ETFs, maar inmiddels begint het tij weer te keren en stromen de miljarden weer binnen. Zo haalden de ETFs op 14 oktober nog eventjes 555 miljoen dollar aan Bitcoin naar binnen.

In totaal zagen de ETFs afgelopen week een instroom van 2,1 miljard dollar. Wat dat betreft gaat het echt om gigantische bedragen.

Positieve week voor de Bitcoin ETFs

Ook de laatste dagen gaat het weer de goede kant op met de Bitcoin ETFs. Alleen op 22 oktober zagen ze een netto-uitstroom van 79,1 miljoen dollar, terwijl de andere dagen allemaal eindigden met instromen van ruim 100 miljoen dollar.

Zoals je kunt zien beheert BlackRock voor 23,695 miljard dollar aan Bitcoin en mocht Fidelity vanaf de lancering al voor 10,319 miljard dollar aan Bitcoin bijschrijven.

Wat dat betreft gaat het echt de goede kant op voor de Bitcoin ETFs. Alleen de ETF van Grayscale doet het wat minder met een uitstroom van 20,062 miljard dollar vanaf de lancering in januari.

Een deel van dat kapitaal zal ook bij de andere aanbieders terechtgekomen zijn, omdat investeerders daar van lagere managementfees kunnen profiteren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin ETFs naderen Satoshi’s voorraad: Ruim $20 miljard sinds lancering verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!