Tether, bekend van ‘s werelds grootste stablecoin, heeft een interessant voorstel gedaan aan de Turkse overheid. Het idee? Het creëren van digitale tokens die worden gedekt door boraat-mineralen. Dit zou een wereldprimeur zijn in de combinatie van natuurlijke grondstoffen en digitale technologie.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom Turkije?

Dit is geen toevallige keuze. Turkije bezit meer dan 70% van de wereldwijde voorraad boron, een waardevol mineraal dat veel wordt gebruikt in keramiek en kunstmest. Voor 2024 wordt verwacht dat de verkoop van boron zo’n 1,3 miljard dollar zal opleveren. Door deze mineralen te digitaliseren, zou Turkije zijn natuurlijke rijkdom op een innovatieve manier kunnen benutten.

De plannen

Tether’s visie gaat verder dan alleen digitale tokens. Ze stellen ook voor om een digitale beurs op te zetten in Istanbul. Dit zou Turkije kunnen helpen zich te ontwikkelen als een belangrijk centrum voor blockchain-technologie in de regio.

Een oplossing voor alledaagse uitdagingen

Het voorstel komt op een interessant moment. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat Turkije wereldwijd koploper is in het gebruik van stablecoins in verhouding tot het BBP. Veel Turkse burgers gebruiken deze digitale dollars al om zich te beschermen tegen schommelingen in de lokale munt.

Paolo Ardoino, de CEO van Tether, toont zich erg enthousiast over de mogelijkheden in Turkije. Het bedrijf heeft al een lokale expert, Anadolu Aydinli, die gesprekken voert met de overheid over energieregels en investeringsmogelijkheden.

Een blik op de toekomst

Hoewel de Turkse overheid aangeeft dat het voorstel nog niet klaar is voor directe implementatie, lopen de gesprekken door. Het project past in een bredere trend waarbij ‘echte’ bezittingen worden omgezet in digitale tokens, ook wel ‘tokenization van real-world assets’ genoemd.

Nieuwe digitale economie?

Deze ontwikkeling zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe fase in de digitale economie. Door natuurlijke grondstoffen te combineren met blockchain-technologie, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor landen om hun rijkdommen te beheren en toegankelijk te maken voor investeerders wereldwijd.

Voor Turkije zou dit kunnen betekenen dat het land zich mogelijk ontwikkelt tot een voorloper in de wereld van digitale finance.

The post Tether en Turkije verkennen revolutionaire samenwerking: Door mineralen gedekte digitale tokens? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!