Steeds meer stemmen gaan op voor het vertrek van Gary Gensler, de huidige voorzitter van beurswaakhond SEC. Congreslid French Hill sprak zich deze week uit in de ‘Thinking Crypto’ podcast, waar hij pleitte voor nieuwe leiding bij de SEC in 2025 – ongeacht welke partij de presidentsverkiezingen wint.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Waarom deze kritiek?

Hill, samen met andere Republikeinse volksvertegenwoordigers, uit stevige kritiek op Gensler’s aanpak. Ze vinden dat hij de crypto-industrie tegenhoudt door onduidelijke regels en wat zij noemen “angst zaaien”. Dit terwijl de Verenigde Staten inmiddels de vierde plaats inneemt op de wereldwijde ranglijst van crypto-adoptie, na India, Nigeria en Indonesië.

Steun vanuit de crypto-industrie

Ook Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwacht dat Gensler’s tijd bij de SEC ten einde loopt. Hij is zo overtuigd van Gensler’s vertrek dat hij er “een vriendschappelijke weddenschap” op zou willen afsluiten. Deze uitspraak komt niet uit de lucht vallen: Ripple heeft zelf jarenlang in een juridische strijd met de SEC verwikkeld gezeten.

Een verhit debat

De spanning rond Gensler’s positie werd duidelijk tijdens een recente Senaatszitting die bijna vier uur duurde. Hier moest hij zich verdedigen tegen felle kritiek op zijn crypto-beleid. Congreslid Tom Emmer ging zelfs zo ver door te zeggen dat er “nooit een meer destructieve of wetteloze SEC-voorzitter” is geweest.

Wat brengt de toekomst?

De toekomst van Gensler hangt nauw samen met de aankomende presidentsverkiezingen:

  • Als Kamala Harris wint, zou Gensler kunnen blijven, hoewel sommige van haar donateurs juist om zijn vertrek vragen
  • Donald Trump heeft al aangekondigd Gensler direct te willen vervangen als hij wint
  • Zonder ingrijpen loopt Gensler’s termijn door tot 2026

Een breder perspectief

Deze situatie gaat verder dan alleen Gensler’s positie. Het laat zien hoe belangrijk cryptocurrency is geworden in de wereld en natuurlijk ook in het Amerikaanse financiële landschap. De discussie draait om een fundamentele vraag: hoe kunnen we innovatie stimuleren en tegelijk zorgen voor goede bescherming van investeerders?

The post SEC-voorzitter Gensler onder druk: “Tijd voor verandering in 2025” appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!