Google Logo

Het gaat weer beter met Bitcoin, maar wat opvalt is dat particulieren nog niet echt meedoen aan het feestje. Zo is het aantal Google-zoekopdrachten naar “Bitcoin” op het laagste niveau sinds 2020 uitgekomen. Daar zijn een aantal verklaringen voor te verzinnen.

Waarom zoekt niemand op Bitcoin?

Een meer positieve verklaring is dat Bitcoin sinds 2009 bestaat en mensen inmiddels weten wat de digitale munt is. Er zijn natuurlijk steeds minder mensen die voor het eerst in aanraking komen met Bitcoin en nog compleet in het duister tasten over de digitale munt.

Dat zou een verklaring kunnen zijn voor de daling van het aantal Google-zoekopdrachten naar Bitcoin.

Zoekopdrachten als “Wat is AI?” zullen op dit moment populair zijn, maar over 10 jaar is daar waarschijnlijk een stuk minder vraag naar. Dan weten mensen naar alle waarschijnlijkheid een stuk meer over de technologie en zal het aantal zoekopdrachten dalen.

Dat hoeft dus niet te betekenen dat het slecht gaat met een technologie, of dat er weinig aandacht is voor een bepaalde ontwikkeling, in dit geval Bitcoin. Waarschijnlijk zijn er tegenwoordig een stuk miner mensen verrast als ze de naam Bitcoin horen.

Andere verklaringen mogelijk?

Natuurlijk zijn er ook andere verklaringen mogelijk. Mensen hebben het wel een beetje gezien met Bitcoin en vertrouwen niet meer in volgende grote bullruns voor de digitale munt.

Ook dat is een scenario waar wij als enthousiastelingen voor open moeten staan. Dat neemt niet weg dat er alsnog een grote bullrun kan komen. Inmiddels hebben we immers de Bitcoin ETFs, die tot nog toe voor gigantische kapitaalinstromen zorgden.

Steeds meer rijke beleggers lijken via die weg Bitcoin te vinden en te besluiten om een klein deel van hun portfolio in de digitale munt te bewaren.

Misschien hebben we de grote hype onder particulieren helemaal niet nodig om spectaculaire nieuwe koersrecords te bereiken met Bitcoin? Wat denk jij? Gaat Bitcoin deze cyclus nog naar koersen van 100.000 dollar of meer stijgen? En springen de particulieren dan ineens wel weer aan boord?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Google-zoekopdrachten “Bitcoin” op laagste niveau sinds 2020 verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!