Valletta, Malta

Chiliz, de blockchain-pionier achter het SportsFi-platform Socios.com, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het bedrijf ontving van de Malta Financial Services Authority (MFSA) een voorlopige goedkeuring voor een Class 3 Virtual Financial Assets Act (VFAA) licentie. Deze licentie stelt Socios.com in staat om als gereguleerde aanbieder van virtuele financiële activa (VFA) te opereren, waarmee het platform digitale activadiensten kan leveren aan zijn internationale gebruikers.

De Class 3 VFAA-licentie geeft Socios.com toestemming om een breed scala aan VFA-diensten aan te bieden, hoewel het geen beurs mag exploiteren. Daarnaast kan het platform, zoals beschreven in de richtlijnen van het MFSA’s Virtual Financial Assets Rulebook, klantactiva beheren en vasthouden.

CEO Alexandre Dreyfus ziet mijlpaal als bewijs van toewijding aan regelgeving

Alexandre Dreyfus, CEO van zowel Chiliz als Socios.com, benadrukt de betekenis van de voorlopige goedkeuring: “Deze licentie onderstreept onze toewijding aan strikte regelgeving en transparantie in de snelgroeiende blockchain-industrie. Als pioniers in de SportFi-sector begrijpen we dat het vertrouwen van onze gebruikers en partners alleen kan worden gewonnen door te voldoen aan de hoogste normen.”

De stap sluit naadloos aan op de bredere nalevingsstrategie van Socios.com in meerdere landen. Het platform volgt bijvoorbeeld de financiële promotievoorschriften in het Verenigd Koninkrijk, is geregistreerd in Indonesië, Spanje en Italië en beschikt over een virtuele activadienstverlenerlicentie in Litouwen. Chiliz geeft aan dat deze inspanningen nauw aansluiten bij de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) van de Europese Unie, die in 2025 in werking treedt.

Malta als MiCA-hub voor OKX en Chiliz

Naast Chiliz heeft ook cryptobeurs OKX Malta gekozen als hub voor MiCA-activiteiten. Het platform wil zijn Class 4-licentie en infrastructuur benutten om zijn diensten binnen de EU uit te breiden. Met een Class 4-licentie mogen aanbieders niet alleen alle VFA-diensten leveren, maar ook klantactiva beheren en vasthouden tijdens het leveren van diensten.

Met meer dan 100 medewerkers op Malta versterkt Chiliz zijn positie als een van de toonaangevende platforms voor blockchain-technologie binnen de sportsector. Het bedrijf blijft zich richten op de opbouw van een duurzaam en compliant ecosysteem in de dynamische wereld van digitale activa.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Socios.com ontvangt voorlopige goedkeuring van MFSA voor licentie op Malta verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!