crash

Eén blik op de cryptomarkt maakt het duidelijk: de hele markt kleurt diep rood. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) noteren respectievelijk een daling van 1,2% en 2,9% in de afgelopen 24 uur. Waar komt dit plotselinge pessimisme vandaan, vooral na de aanzienlijke stijgingen van vorige week?

Geopolitieke spanningen

Verschillende factoren spelen mogelijk een rol, waaronder aanhoudende geopolitieke spanningen, specifiek tussen Israël en Iran. In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen twee Iraanse soldaten bij Israëlische luchtaanvallen op Iraanse doelen, meldde het Iraanse leger via persbureau TASNIM. Deze aanvallen waren een reactie op een recente Iraanse aanval op Israël, waarbij tweehonderd raketten werden afgevuurd.

De escalatie van dit conflict voedt de angst voor verdere spanningen, wat naar verwachting ook zijn impact zal hebben op de crypto- en aandelenmarkten.

Mogelijk onderzoek naar Tether

Een andere bron van onrust is het gerucht dat de Amerikaanse overheid mogelijk een onderzoek uitvoert naar Tether, de uitgever van de populaire stablecoin USDT. Hoewel Tether-CEO Paolo Ardoino deze berichten heeft ontkend, meldt The Wall Street Journal dat federale autoriteiten mogelijk onderzoeken of Tether de sanctie- en anti-witwasregels heeft overtreden. Met een cruciale rol in de cryptomarkt en een marktkapitalisatie van miljarden, zou elke verandering rondom Tether grote gevolgen kunnen hebben.

Angst en hebzucht in de markt

De onzekerheid in de markt wordt ook weerspiegeld in de Angst en Hebzucht Index, die nu op een neutrale score van 50 staat. Dit wijst op een onzekere sfeer binnen de sector, terwijl deze index de afgelopen weken juist een veel hoger sentiment liet zien.

Kortom, de combinatie van geopolitieke spanningen en mogelijke juridische problemen rondom Tether zorgt voor een gespannen sfeer op de cryptomarkt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Waarom daalt de cryptomarkt? Twee belangrijke factoren voeden onzekerheid verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!