De Bitcoin (BTC) gemeenschap is momenteel in rep en roer vanwege het nieuws dat technologiegigant Microsoft aandeelhouders om een stemming vraagt over een Bitcoin-investeringsvoorstel. Hoewel de details van deze ontwikkeling nog schaars zijn, leggen BTC-voorstanders zoals Anthony Pompliano uit wat de reden zou kunnen zijn voor Microsoft’s recente draai naar Bitcoin.

Wat zit er achter Microsoft’s interesse in Bitcoin?

Na het nieuws over Microsoft’s Bitcoin-investeringsvoorstel, verwelkomden verschillende crypto-industrieleiders de ontwikkeling, daarbij verwijzend naar de groeiende adoptie van deze activaklasse. Als de aandeelhouders goedkeuren, zal dit het eerste bedrijf ter waarde van een biljoen dollar op Wall Street zijn dat Bitcoin op zijn balans zet.

Verschillende crypto-experts noemen het een slimme zet van Microsoft, gezien het feit dat de waarde en koopkracht van de Amerikaanse dollar afneemt. Bekend crypto-voorstander Anthony Pompliano verklaarde ook dat de technologiegigant zich mogelijk zorgen maakt over de duurzaamheid van langetermijnposities in dollars.

Volgens Pompliano zoeken organisaties naar stabiele en duurzame waardeopslagen, en digitale activa zoals Bitcoin zullen steeds meer worden geadopteerd. Hij voegde toe dat Bitcoin, als digitale waardeopslag, steeds aantrekkelijker wordt voor degenen die hun economische activa willen beschermen tegen valutafluctuaties. Hij schreef:

“Microsoft is geïnteresseerd in het opslaan van een deel van hun balans in Bitcoin omdat ze beseffen dat ze dit op lange termijn niet in dollars kunnen doen. De digitale waardeopslag zal blijven groeien in adoptie door degenen die hun zuurverdiende economische waarde willen behouden.”

Het voorstel van Microsoft zelf merkt op: “In inflatoire tijden zoals deze zouden bedrijven – en misschien hebben ze een fiduciaire plicht – moeten overwegen om hun balans te diversifiëren met activa die meer in waarde stijgen dan obligaties, zelfs als deze activa volatieler zijn.”

Andere marktspelers en Bitcoin-voorstanders zoals Michael Saylor hebben ook hulp aangeboden. Saylor zei dat hij de aandeelhouders van Microsoft zou kunnen helpen om nog eens een biljoen dollar te verdienen door Microsoft de Bitcoin-strategie van MicroStrategy te laten volgen.

Zal dit een sneeuwbaleffect creëren?

Verschillende bedrijven wereldwijd hebben al de strategie van MicroStrategy gevolgd door BTC op hun balans te zetten. Na de adoptie van BTC is de aandelenkoers van MSTR met 1500% gestegen over een periode van vijf jaar, zelfs beter dan de rendementen van Bitcoin zelf. Velen zien inzetten op MSTR als een proxy-investering in Bitcoin, met aandeelhouders die enorme winsten boeken.

Als Microsoft dezelfde strategie adopteert, is het niet ondenkbaar dat de aandelenkoers van MSFT een flinke stijging zal zien. Desalniettemin kan dit ook een groot sneeuwbaleffect creëren voor andere technologie-giganten om BTC op hun balans te zetten. Zoals we weten, houdt Tesla al drie jaar vast aan Bitcoin met ‘diamond hands’. De markt zal zeker benieuwd zijn of andere giganten zoals Apple Inc. en Alphabet Inc. volgen.

Als Donald Trump erin slaagt om het Witte Huis te heroveren, is massale adoptie van Bitcoin waarschijnlijk. Trump heeft crypto-kiezers voor zich proberen te winnen en beloofd van Amerika de crypto-hoofdstad van de wereld te maken.

Het bericht Anthony Pompliano onthult reden achter Microsoft’s Bitcoin-interesse verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!