tether, usdt

Gisteren bracht Newsbit naar buiten dat, volgens een rapport van The Wall Street Journal, de Amerikaanse overheid mogelijk een onderzoek is gestart naar Tether (USDT) vanwege vermeende schendingen van sancties en anti-witwasregels. Deze onthulling heeft voor spanning gezorgd in de cryptomarkt. Paolo Ardoino, CEO van Tether, reageerde op de geruchten via X en stelde dat dit “oud nieuws” betreft.

Wat is Tether?

Tether, met een marktkapitalisatie van ongeveer $120 miljard en de grootste stablecoin wereldwijd, is essentieel voor snelle transacties zonder banken in de cryptomarkt.

Ondanks het belang van Tether is het bedrijf omstreden door vragen over de dekking van hun tokens. Tether heeft tot nu toe geen onafhankelijke audit laten uitvoeren door een van de grote vier accountantskantoren, wat blijft zorgen voor onzekerheid.

Een woordvoerder van Tether verklaarde dat de berichtgeving van de WSJ speculatief is en benadrukte dat het bedrijf nauw samenwerkt met wetshandhavingsinstanties om crimineel gebruik van USDT te bestrijden.

Concurrentie met Circle en de groei van stablecoins

In tegenstelling tot Tether benadrukt Circle, het bedrijf achter USD Coin (USDC), transparantie via regelmatige audits en maandelijkse bevestigingen door een onafhankelijke accountant. Jeremy Allaire, CEO van Circle, is optimistisch over de toekomst van stablecoins. Hij voorspelt dat deze digitale valuta binnen tien jaar 5-10% van de totale wereldwijde geldhoeveelheid kunnen uitmaken, wat neerkomt op $5 tot $10 biljoen. Volgens Allaire staan we pas aan het begin van de integratie van stablecoins in het wereldwijde financiële systeem.

Conclusie

De speculaties over Tether en het optimisme rond stablecoins zoals USDC laten zien hoe groot de rol van deze munten in de financiële wereld kan worden. De toekomst zal uitwijzen of Tether zijn leidende positie behoudt en hoe de markt voor stablecoins verder evolueert.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Crypto nieuws: Tether-CEO ontkent geruchten over Amerikaans onderzoek verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!