XRP token, Ripple

XRP heeft onlangs een opvallende piek gezien in de blockchain-activiteit, met een sterke toename in het aantal actieve verzendadressen, zo blijkt uit nieuwe data van CryptoQuant.

Ondanks een prijsdaling van meer dan 10% over de afgelopen 30 dagen, vertoont het XRP-netwerk een interessante ontwikkeling.

Heropleving van activiteit op het XRP-netwerk

CryptoQuant-analist “maartunn” meldt dat het aantal dagelijks actieve verzendadressen op de XRP-blockchain nu een zesmaandelijkse piek heeft bereikt, met zo’n 12.230 adressen die dagelijks transacties uitvoeren. Deze toename in activiteit kan wijzen op hernieuwde interesse van investeerders in XRP, evenals een bredere heropleving binnen de cryptomarkt.

De analist stelt dat het stijgende gebruikersaantal de waarde en aantrekkingskracht van XRP als blockchain-actief versterkt, wat positief kan zijn voor de langetermijnwaarde. Volgens hem is actief gebruik van een blockchain essentieel voor duurzame groei, en kan een stijging in transacties wijzen op groeiende interesse. Toch blijft het onzeker of deze opleving in actieve adressen aanhoudend zal zijn.

Juridische ontwikkelingen

De toename in actieve adressen komt op een moment dat XRP enkele belangrijke juridische successen heeft geboekt. Recent bevestigde een Amerikaanse rechtbank dat XRP geen effect is, wat een keerpunt betekent in de langdurige rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple, dat al geruime tijd in een juridische strijd met de SEC verwikkeld is over de status van XRP, kreeg hierdoor meer duidelijkheid over de regelgeving rondom de altcoin.

In een andere recente stap heeft Ripple Labs beroep aangetekend bij het Hof van Beroep voor het Tweede Circuit in de VS, om op deze manier een juridische basis te leggen die toekomstige conflicten met de SEC over de status van XRP kan helpen voorkomen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Herstel van interesse in Ripple (XRP)? Actieve adressen bereiken hoogste punt in zes maanden verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!