Peter Schiff, de econoom en goudgoeroe die bekend staat om zijn kritische houding ten opzichte van Bitcoin (BTC) en zijn enthousiasme voor goud, heeft zijn visie gedeeld over de recente bewegingen in de markt.

Op 22 oktober plaatste hij een bericht op het social media platform X, waar hij opmerkte dat de kans op een Trump-overwinning in 2024 steeds groter wordt, maar dat Bitcoin niet mee zal liften op deze ‘Trump-hype’ zoals andere activa, zoals aandelen en vastgoed, dat wel doen. Hij zei het volgende:

“De Trump-handel is in volle gang, maar Bitcoin is het enige Trump-activum dat niet stijgt. Het is een wijdverbreide overtuiging dat een Trump-overwinning positief zou zijn voor Bitcoin. Maar waarom stijgt Bitcoin dan niet met de kansen van Trump? Misschien hebben alle speculanten al hun slag geslagen. Bereid je voor op de Trump-dump.”

Schiff suggereert dat speculanten al hun BTC hebben gekocht, waardoor de vraag naar de cryptocurrency is afgenomen. Hij voorspelt dat een “Trump-dump” de prijs van Bitcoin zou kunnen doen kelderen als de markt voor Trump-gerelateerde activa inzakt.

Daarnaast voorziet Schiff een aanzienlijke stijging voor goud, wat hij aanduidt als de “moeder van alle goud bull markt”. Op 20 oktober merkte hij op dat goud een recordhoogte had bereikt, iets wat hij toeschrijft aan de inflatie die wordt aangewakkerd door centrale banken. Hij waarschuwt dat fiatvaluta’s langzaam maar zeker aan waarde verliezen, wat investeerders mogelijk naar goud zal drijven als een veiliger haven. Schiff zei het volgende:

“We zijn nog maar aan het begin van wat waarschijnlijk de moeder van alle goud bull markt zal blijken te zijn.”

De winst van goud past in Schiffs visie dat inflatie en het monetaire beleid van centrale banken de waarde van fiatgeld uithollen, waardoor goud een aantrekkelijke investering wordt, mogelijk tot wel $4.000 per ounce. Aan de andere kant beschouwt hij de huidige koers van Bitcoin als een indicatie dat de verwachtingen van een Bitcoin bull markt door Trump’s mogelijke verkiezing wellicht niet reëel zijn, wat zijn vertrouwen in goud als de beste opslag van waarde nog verder versterkt, vooral in tijden van marktvolatiliteit.

Het bericht Peter Schiff waarschuwt voor “Trump dump” verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!