Solana, SOL

De afgelopen zeven dagen verliepen niet gunstig voor Bitcoin, dat op koers ligt om de week af te sluiten met een bescheiden verlies van ongeveer 2%.

Altcoins zwaar in het rood maar er zijn enkele uitzonderingen

Terwijl Bitcoin relatief stabiel bleef, waren de meeste altcoins deze week een stuk volatieler. De meerderheid van de altcoins staat nu diep in de min, met Solana en Tron als enkele van de weinige positieve uitzonderingen binnen de grotere marktkapitalisaties.

Bitcoin koers blijft schommelen rond $67.000

De week begon goed voor Bitcoin, dat op maandagochtend steeg naar $69.500 – het hoogste niveau sinds eind juli. Vanaf dat moment keerde het tij echter, en de koers ging vooral bergafwaarts.

Maandagavond zakte BTC flink en bleef dalen tot woensdag, met een dieptepunt van $65.000. Donderdag herstelde de koers kort, maar nieuwe geruchten (FUD) over Tether drukten de prijs opnieuw, dit keer naar $65.500.

Op dat moment grepen de bulls in en lanceerden een koersstijging die Bitcoin gisteren rond $67.000 bracht. In de afgelopen 24 uur won de koers nog iets aan kracht en bevindt zich nu net boven de $67.000.

Lichte daling ondanks mooie ETF-instroom

Ondanks een flinke instroom in ETF’s is Bitcoin deze week met 1,6% gedaald, wat de marktkapitalisatie naar $1,325 biljoen heeft gedrukt. Toch steeg Bitcoin’s marktdominantie tot een nieuw hoogtepunt sinds 2021, namelijk 55,6%, volgens gegevens van CoinGecko.

Solana en Tron laten sterke wekelijkse prestaties zien

Hoewel de meeste altcoins op dagelijkse basis weinig beweging tonen, zijn hun wekelijkse prestaties overwegend negatief. Ethereum verloor deze week 6% en probeert boven de $2.500 te blijven. Andere altcoins zoals Toncoin (-6%), Avalanche (-8%) en Shiba Inu (-8,5%) zagen eveneens aanzienlijke dalingen.

Voor sommige tokens, zoals Polkadot, Litecoin en PEPE, waren de verliezen zelfs nog hoger, tot wel 15%.

Solana en Tron doorbraken deze neerwaartse trend met sterke prestaties. Solana (SOL) steeg 8,5% deze week en staat nu boven $170. Tron (TRX) klom met 6% en noteert momenteel boven $0,166.

Ondanks deze uitzonderingen heeft de totale cryptomarkt ruim $60 miljard aan waarde verloren sinds afgelopen zondag en bevindt zich nu onder de $2,39 biljoen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Solana en Tron tonen kracht terwijl Bitcoin koers daalt verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!