Michael saylor, microstrategy

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy heeft onder leiding van Michael Saylor een astronomische Bitcoin (BTC) reserve opgebouwd. Hij is een Bitcoiner in hart en nieren die met MicroStrategy een voorbeeldrol neemt hoe bedrijven de digitale munt kunnen gebruiken voor het versterken van de balans. 

Persoonlijk heeft hij ook een rijkelijk gevulde BTC-wallet, en hij is van plan om deze uiteindelijk ‘’na te laten aan de beschaving’’, net zoals Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto een miljoen Bitcoins heeft achtergelaten zonder er zelf direct van te profiteren.

Saylor wil Satoshi Nakamoto achterna gaan

Saylor is de mede-oprichter en voormalig CEO van MicroStrategy die een cruciale rol heeft gespeeld in het historische besluit van het bedrijf om Bitcoin als centraal onderdeel van de bedrijfsbalans te integreren. MicroStrategy was het eerste beursgenoteerde bedrijf die Bitcoin kocht, en heeft in iets meer dan vier jaar tijd meer dan 250.000 Bitcoins bij elkaar verzameld. Geen enkel ander bedrijf komt hier ook maar een beetje bij in de buurt.

Saylor, misschien wel de grootste Bitcoin-maximalist ter wereld, heeft zelf natuurlijk ook heel wat Bitcoins in handen. Afgelopen zomer maakte hij bekend ruim 17 duizend Bitcoins te bezitten met een destijdse waarde van meer dan $1 miljard. Inmiddels staat de Bitcoin koers wat hoger, waardoor de totale waarde richting de $1,2 miljard gaat.

In een recent interview heeft Saylor aangegeven dat zijn doel verder gaat dan alleen rijkdom vergaren. Hij wil, net als Satoshi Nakamoto, dat zijn vermogen een positieve impact heeft op de wereld, zelfs na zijn overlijden.

“Ik ben een alleenstaande man, ik heb geen kinderen — als ik er niet meer ben, ben ik weg. Net zoals Satoshi een miljoen Bitcoin aan het universum heeft achtergelaten, zo laat ik alles wat ik heb achter aan de beschaving,” zei hij.

‘Bitcoin is onsterfelijk geld’

In het interview omschreef Saylor Bitcoin als de toekomst van de economie, die net als staal en elektriciteit als fundament zal dienen. Hij noemt Bitcoin ‘’schoon, stil, programmeerbaar en onsterfelijk geld’’ dat in tegenstelling tot traditionele valuta zijn waarde in de loop der tijd behoudt. 

Volgens Saylor verliest de dollar elk jaar 7% van zijn waarde. Na 100 jaar zou je daardoor bijna al je vermogen kwijt zijn. Bitcoin daarentegen functioneert naar eigen zeggen als een batterij die nooit zijn lading verliest en economische energie vasthoudt.

Hoewel Bitcoin niet alle problemen oplost, vindt Saylor dat het essentieel is voor economische stabiliteit. Het biedt oplossingen voor veel wereldwijde problemen door waarde vast te houden en energie over tijd te bewaren.

En dat is precies waarom hij met zijn MicroStrategy zoveel mogelijk Bitcoins accumuleert. Dat het bedrijf overtuigd is in de toekomst van de munt wordt wel duidelijk gezien de gewaagde strategie om met geleend geld Bitcoins te kopen. Saylor zei eerder deze maand dat het bedrijf op deze manier een ‘Bitcoin-bank’ wil worden met een potentiële waardering van een biljoen dollar.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Michael Saylor zegt dat hij zijn Bitcoin weg zal geven, net als Satoshi Nakamoto verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!