Satoshi nakamoto

Peter Todd, een prominente Bitcoin-ontwikkelaar, heeft recent gereageerd op speculaties dat hij mogelijk Satoshi Nakamoto zou zijn, de mysterieuze bedenker van Bitcoin. Deze geruchten laaiden opnieuw op na de release van de HBO-documentaire Money Electric: The Bitcoin Mystery, wat tot felle discussies leidde binnen de cryptogemeenschap.

Todd ontkent en neemt voorzorgsmaatregelen

In een recent interview benadrukte Todd dat hij niet ondergedoken is, ondanks berichten die anders suggereren. De koppeling van zijn naam aan Satoshi’s vermeende Bitcoin-voorraad, geschat op $74,4 miljard, heeft hem echter wel gedwongen tot extra beveiligingsmaatregelen. “Ik heb enkele veiligheidsmaatregelen genomen,” verklaarde Todd, “maar het is beter om de details hiervan geheim te houden.”

Todd blijft ondertussen actief binnen de gemeenschap. Zo was hij recent aanwezig op een Bitcoin-conferentie in Lugano, Zwitserland, waar een standbeeld werd onthuld ter ere van Satoshi Nakamoto. Daarnaast plant hij de komende weken meerdere crypto-evenementen bij te wonen. Zijn beslissing om geen audio- of video-interviews te geven, zo zegt hij, helpt om de aandacht enigszins te beperken.

Kritiek op documentairemaker Hoback

Todd heeft stevige kritiek op Cullen Hoback, de regisseur van de documentaire, die in de film suggereerde dat Todd mogelijk Nakamoto is. Hoback verwees naar Todd’s vroege experimenten met digitale valuta en vermeende overeenkomsten in schrijfstijl als indirect bewijs. Todd noemde deze beweringen “belachelijk” en beschuldigde Hoback ervan speculaties zonder basis te verspreiden. Volgens Todd circuleren geruchten over zijn vermeende rol al langer, maar hij blijft de aantijgingen resoluut afwijzen.

Zou Satoshi Nakamoto een collectief kunnen zijn?

Naast speculaties over Todd wijzen sommige onderzoeken erop dat Satoshi Nakamoto wellicht niet één individu, maar een groep mensen was. De taal in de Bitcoin whitepaper – waarin zowel “we” als “ik” wordt gebruikt – zou duiden op samenwerking. Daarnaast tonen linguïstische analyses van Nakamoto’s online berichten variaties in schrijfstijl, wat wijst op meerdere auteurs. Ook wijzen tijdstempels van berichten op activiteiten in verschillende tijdzones, wat de theorie versterkt dat Nakamoto een collectief was.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Bitcoin-ontwikkelaar Peter Todd weerlegt Satoshi-geruchten en benadrukt dat hij niet ondergedoken is verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!