Dogecoin

De populaire analist Ali Martinez is bullish over Dogecoin. Op Twitter deelt Martinez een grafiek, op waarvan hij concludeert dat DOGE vanaf de huidige koersen met 25% kan stijgen. Daarvoor moet het echter wel voorbij een belangrijke weerstand breken.

Uitbraak aanstaande voor Dogecoin?

Om die uitbraak te fabriceren moet Dogecoin volgens hem dus nog wel voorbij een bepaalde koers stijgen. “Als Dogecoin (DOGE) boven de weerstand op 0,143 dollar breekt, kunnen we een stijging van 25% zien naar 0,175 dollar”, aldus de analist.

Uiteindelijk lijkt hij nog hogere koersen te voorspellen voor Dogecoin. In zijn grafiek loopt de lijn immers tot ver boven de 0,18 dollar door.

Op het moment van schrijven klokt de Dogecoin koers binnen op 0,1432 dollar. Daarmee zit de digitale munt precies op de weerstand die het volgens hem zou moeten doorbreken.

Uiteindelijk hangt het toekomstige koerspad van Dogecoin natuurlijk ook af van de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Als Bitcoin het moeilijk krijgt, dan is de kans heel erg klein dat Dogecoin die stijging van 25% gaat volbrengen.

Wat is het toch met memecoins?

Los van de voorspelling van Martinez blijven memecoins zoals Dogecoin een bijzonder fenomeen. In feite vertegenwoordigen ze geen enkele fundamentele waarde.

Het zijn slappe aftreksels van Bitcoin, die nooit een echte store of value worden, omdat iedere serieuze investeerder uiteindelijk toch voor de koning van de markt kiest.

Alleen als Dogecoin een significante verbetering van Bitcoin zou zijn, dan zou het een kans maken om een serieus spaarmiddel te worden. De realiteit is echter dat het dat niet doet.

Het enige wat dan overblijft is het speculatieve deel. Dogecoin is een puur speculatie-object. De munt gaat omhoog als Elon Musk iets over DOGE roept, en daalt weer als de aandacht wegebt.

Voor de lange-termijn is er simpelweg geen pijl op te trekken. Je kunt er niets over zeggen, omdat het nergens over gaat. Dat neemt niet weg dat Dogecoin extreme stijgingen kan doormaken, want dat hebben we in het verleden ook gezien.

Helaas kunnen we ook nooit weten wanneer de muziek stopt, en dat maakt het investeren in muntjes als Dogecoin zo levensgevaarlijk. Zeker als je dat met serieuze bedragen doet.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Topanalist voorspelt stijging Dogecoin koers van 25% verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!