Ondanks het feit dat de XRP koers het nog steeds moeilijk heeft, ziet het netwerk wel een opvallende toename in activiteit, wat wijst op een hernieuwde interesse in de munt. Volgens data van CryptoQuant heeft XRP een piek bereikt in het aantal actieve verzendadressen, de hoogste in zes maanden, met een dagelijkse activiteit van 12.230 adressen.

Wat betekent deze verhoogde on-chain activiteit voor XRP?

Maartunn, een analist van CryptoQuant, benadrukte dat een toename in actieve adressen vaak een indicator is van groeiend vertrouwen en activiteit op een blockchain. Dit zou kunnen wijzen op een verbetering van het sentiment rond XRP en de bredere crypto markt. Hoewel het nog onzeker is of deze trend zich voortzet, biedt dit een positieve indicatie voor XRP investeerders.

Prijsontwikkeling van XRP

Opmerkelijk genoeg verloopt de XRP prijsontwikkeling niet synchroon met de on-chain activiteit. Op vrijdag dook XRP voor het eerst sinds augustus onder de $0,50 naar een dieptepunt van $0,4935. Deze daling kwam in de nasleep van een rapport van het Wall Street Journal over een onderzoek naar Tether (USDT) voor witwassen. De cryptomarkt als geheel reageerde negatief op dit nieuws, maar nadat de CEO van Tether het rapport ontkrachtte, herstelde XRP zich weer naar rond de $0,5150.

XRP Ledger analyse

Een recente analyse van de XRP Ledger (XRPL) door CryptoQuant toont gemengde signalen:

  • Wallet groei: Tussen 15 september en 15 oktober steeg het aantal nieuwe wallets met 10,39%, wat resulteerde in 18.321 nieuwe accounts.
  • Transactie volumes: Het totale aantal transacties daalde met 17,57% naar 18,82 miljoen. Betalingstransacties zagen een nog grotere daling van 26,16% naar 6,81 miljoen, wat suggereert dat terwijl er meer wallets worden gemaakt, de activiteit per wallet afneemt.
  • Liquiditeit en AMM-activiteit: Er is een positieve ontwikkeling in de liquiditeitsvoorziening door geautomatiseerde market makers (AMM). Stortingen in AMM’s stegen met 62,35% en de creatie van AMM’s met maar liefst 143,10%. De totale waarde vergrendeld in AMM-pools bereikte 27 miljoen XRP, met 14 miljoen XRP in meer dan 3.000 actieve pools.

Deze gegevens schetsen een complex beeld van XRP, met groeiende on-chain activiteit, terwijl de prijs en transactie volumes wisselvallig blijven. Het is duidelijk dat, ondanks de prijsvolatiliteit, de XRP Ledger robuste activiteit en netwerkgroei blijft tonen.

Het bericht XRP blockchain activiteit springt omhoog, zal de prijs volgen? verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!