De CEO van marktanalysebedrijf CryptoQuant, Ki Young Ju, heeft een bijzondere voorspelling gedaan: de oorspronkelijke droom van Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto zou volgens hem rond 2030 werkelijkheid kunnen worden. Satoshi’s visie was namelijk niet dat Bitcoin ‘digitaal goud’ zou worden, maar juist een vorm van digitaal geld dat we allemaal dagelijks kunnen gebruiken.

Banner Bitcoin 1

Waarom juist 2028-2030?

In april 2028 vindt de volgende ‘halving’ plaats – een belangrijk moment waarop de beloning voor Bitcoin-miners wordt gehalveerd. Volgens Ki Young Ju is dit een keerpunt. Hij verwacht dat we dan serieus gaan praten over Bitcoin als echt betaalmiddel, omdat het tegen die tijd veel stabieler zal zijn geworden.

De weg naar stabiel digitaal geld

Je zou het een beetje kunnen vergelijken met een tiener die volwassen wordt: naarmate Bitcoin ouder wordt, wordt het ook rustiger en betrouwbaarder. Ki Young Ju ziet verschillende ontwikkelingen die hieraan bijdragen:

Als eerste kunnen we opmerken dat de grote spelers in de crypto- en bitcoin-wereld steeds professioneler worden. Grote miningbedrijven, gesteund door institutionele investeerders, maken het landschap stabieler. Daarnaast speelt regelgeving ook een grote rol in de stabiliteit van de markt.

Van spannende investering naar dagelijks betaalmiddel

Mensen raken ook steeds meer gewend aan wallets en stabiele digitale munten. Dit maakt de stap naar het gebruik van Bitcoin voor dagelijkse betalingen kleiner. Of dit nu gebeurt via verbeteringen aan Bitcoin zelf, via snellere netwerken die bovenop Bitcoin draaien, of via andere technische oplossingen – de mogelijkheden groeien.

De huidige stand van zaken

Op dit moment is Bitcoin nog vooral bekend als investeringsmiddel, met een koers van ongeveer €63.000 ($ 67.048). Maar volgens Ki Young Ju zal dit veranderen naarmate de technologie volwassener wordt en de prijsschommelingen afnemen.

Boodschappen doen met bitcoin?

Het idee dat we over een paar jaar misschien onze boodschappen kunnen doen met Bitcoin klinkt misschien nog als science fiction. Maar als we kijken naar hoe snel de technologie zich ontwikkelt, en hoe steeds meer mensen en bedrijven Bitcoin omarmen, lijkt Satoshi’s droom van ‘elektronisch geld voor iedereen’ steeds realistischer.

The post Bitcoin als officieel geld in 2030? CEO CryptoQuant ziet Satoshi’s droom werkelijkheid worden appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!