Vitalik Buterin

Vitalik Buterin reageerde afgelopen week fel op alle kritiek die Ethereum te verwerken krijgt. Zo haalde hij onder andere uit naar NEO, die zich afvraagt waarom de Ethereum Foundation regelmatig ETH verkoopt. Uit de reacties op een Vitalik Buterin in oorlogsmodus blijkt hoe machtig hij nog is binnen de gemeenschap.

De impact van Vitalik Buterin

Vitalik Buterin staat bekend als het brein achter Ethereum en wordt door velen gezien als de op één na belangrijkste man, na Satoshi Nakamoto natuurlijk, binnen de cryptowereld.

Dat hij nog steeds een grote status geniet, blijkt wel uit de sociale impact van zijn posts. Van alle influencers had Vitalik Buterin afgelopen week het grootste marktaandeel.

Zowel voor de afgelopen zeven dagen als voor de afgelopen 30 dagen was hij volgens de data van Kaito AI de meest invloedrijke persoon binnen de crypto-gemeenschap.

In zijn uithaal naar critici gaf Buterin aan dat het verkopen van Ethereum door de stichting bedoeld is om ontwikkelaars en onderzoekers te betalen. Dat maakt het volgens hem mogelijk dat Ethereum nu transacties binnen 30 seconden ondersteunt tegen lage transactiefees.

Ook geeft Buterin aan dat hij afgelopen maand geen enkele Ether verkocht, en dat zijn totale voorraad zelfs gestegen is. Waarschijnlijk omdat hij zijn Ethereum staked.

Hij eindigt zijn verhaal richting NEO met “laat eens respect zien”, waarmee hij natuurlijk doelt op de dingen die hij en de Ethereum Foundation gebouwd hebben de afgelopen jaren.

Waarom staked de Ethereum Foundation zijn Ethers niet?

Dan is er nog een ander interessant vraagstuk. Waarom staked de Ethereum Foundation zijn Ethers niet? Dan kunnen ze ontwikkelaars en onderzoekers betalen met de opbrengsten via staking, zonder dat ze direct Ethereum op de markt hoeven te dumpen.

Dat is volgens Buterin omdat de Ethereum Foundation niet gedwongen wil zijn om een officiële keuze te maken bij een eventuele hard fork.

Ondanks dat onderzoekt de Ethereum Foundation volgens Buterin de mogelijkheden om zich te bemoeien met staking, waaronder het uitgeven van subsidies in de vorm van staked Ethereum.

Ook is het mogelijk dat de Ethereum Foundation gaat staken, maar dat ze hun munten overdragen aan derden, zodat zij zelf geen politieke keuzes hoeven te maken bij eventuele conflicten.

Het negatieve sentiment rondom Buterin en de Ethereum Foundation is uiteraard het gevolg van de slechte koersprestaties van de nummer twee van de markt. Ten opzichte van Bitcoin en de concurrentie bij Solana doet Ethereum het matig in 2024.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Buterin in oorlogsmodus: felle reactie op Ethereum-kritiek verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!