Bitcoin goud, gold

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben in hun nog altijd prille levensduur al een lange lijst aan records op hun naam staan. Ze behoren zelfs tot de best presterende ETF-lanceringen van de afgelopen jaren, grotendeels te danken aan het historische succes van BlackRock’s en Fidelity’s BTC-fondsen.

Bitcoin wordt vaak het ‘digitale goud’ genoemd, maar wat betreft de lancering van ETF’s in de Verenigde Staten laat Bitcoin het edelmetaal flink achter zich. Binance deed onderzoek naar de verschillen, en de resultaten zijn opvallend.

Al $22 miljard naar BTC-fondsen

Binance Research, de onderzoekstak van crypto exchange Binance, deelde enkele dagen geleden een rapport waarin de Bitcoin ETF’s onder de loep werden genomen. Er werd geconcludeerd dat deze het een stuk beter doen dan de goud ETF’s na hun introductie in 2005. De goud ETF’s trokken in hun eerste jaar namelijk ongeveer $1,5 miljard aan kapitaal aan, terwijl de Bitcoin ETF’s al $22 miljard aan netto-instroom hebben gezien. Dat is bijna 15 keer zoveel.

Ook werd er geschreven dat er momenteel 1.200 instellingen hebben geïnvesteerd in de kersverse Bitcoin ETF’s, vergeleken met slechts 95 instellingen na het eerste jaar bij de goud ETF’s.

In het rapport werden de de indrukwekkende resultaten van de Bitcoin ETF’s nog eens op een rijtje gezet. Maar het is overduidelijk aan het begin van de maand geschreven, omdat de cijfers nu nóg een stuk beter zijn. 

Van de in totaal 42 weken dat de fondsen nu verhandelbaar zijn op de Amerikaanse handelsbeurzen, zijn 26 met positieve cijfers afgesloten. Een percentage van bijna 62% dus. 

In dit tijdsbestek is er maar liefst $22 miljard naar de fondsen gestroomd, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Daarmee hebben de fondsbeheerders 977.122 Bitcoins gekocht.

Dit betekent dat de ETF’s al 4,94% van alle circulerende Bitcoins beheren. Momenteel zijn er namelijk 19,77 miljoen Bitcoins in omloop.

80% van de vraag komt van particuliere beleggers

Interessant is dat Binance tevens zegt dat particuliere investeerders goed zijn voor 80% van de vraag naar de Bitcoin ETF’s. ‘’Hoewel het nog enkele jaren kan duren voordat de toegang tot BTC ETF’s volledig is uitgebreid via brokers, banken en adviseurs, wordt verwacht dat dit geleidelijke proces op de middellange termijn zal bijdragen aan een bredere adoptie,’’ zo werd hieraan toegevoegd.

Ook werd er opgemerkt dat de Bitcoin ETF’s verantwoordelijk zijn voor gemiddeld 24,6% van Bitcoin’s totale handelsvolume op de spotmarkt. Volgens het rapport stimuleren de fondsen ‘’secundaire effecten zoals een toegenomen Bitcoin-dominantie, verbeterde marktefficiëntie en verminderde volatiliteit’’. ‘’ Hoewel het nog vroeg is, ondersteunen deze liquiditeit en validatie een bredere adoptie, trekken ze meer interesse van durfkapitaal aan, bevorderen ze marktintegratie en breiden ze de on-chain aanwezigheid uit,’’ aldus Binance Research.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Succes Bitcoin ETF’s overschaduwen goud in hun eerste jaar verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!