Bitcoin heeft een vliegende start van de week. Waar de munt gisteren nog verhandeld werd voor een prijs van 67.000 dollar, staat de teller nu op 69.000 dollar. Het lijkt daardoor alsof de munt eindelijk onderweg is naar 70.000 dollar. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De sterkste prijslevels

We beginnen zoals gewoonlijk met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 1 dag, zodat we ver genoeg terug kunnen kijken in het koersverleden. De munt heeft namelijk meerdere prijslevels achter gelaten die eventueel weer van toepassing worden als de prijs hier terugkomt.

Deze zijn hierboven weergegeven als rode zones en een oranje lijn. De rode zones zijn al voor zeer lange tijd belangrijk en zorgden al eerder voor zowel weerstand als ondersteuning. Hierdoor is het te verwachten dat de zone rond 49.000 dollar en de zone rond 58.000 dollar weer support zullen bieden als Bitcoin ooit weer een flinke dump maakt.

Dit is alleen een heel ver van de huidige koers verwijderd. Het lijkt daardoor een onwaarschijnlijk scenario voor de korte termijn. Bitcoin zit namelijk in een opwaartse trend waarbij de munt steeds hogere hoogtes en steeds hogere laagtes maakt (zoals aangegeven met de groene boogjes). Totdat deze trend gebroken wordt, blijft het vooruitzicht op de korte termijn positief.

De koers op de korte termijn

Om dit beter te zien, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur. Op die manier kunnen we de koers iets beter analyeren voor de korte termijn.

Bitcoin is op dit moment onderweg naar zijn vorige hoogtepunt op 70.000 dollar. En hoe de koers zich vanuit daar verder ontwikkeld is moeilijk te zeggen. Vorige hoogtepunten zijn vaker een plek van weerstand, maar gezien de opwaartse trend kan het ook zomaar zijn dat BTC hier zonder enige moeilijkheid voorbij stijgt.

Het is daarom goed om even te wachten hoe de prijs zich gaat ontwikkelen rond deze koers. Het zou natuurlijk het beste zijn als de munt hier meteen voorbij komt. Als dit laatste gebeurt, dan wordt er dus weer een hoger hoogtepunt gemaakt en kunnen we weer gaan anticiperen voor de plek van het volgende hogere laagtepunt.

Wellicht kunnen we vanuit daar voor de eerste keer sinds lange tijd weer vooruitkijken naar een all time high van Bitcoin. Deze ligt op dit moment nog minder dan 7% verwijderd van de huidige koers. Blijf de grafiek daarom goed in te gaten houden.

The post Analyse: bereikt Bitcoin deze week een koers van 70.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!