Met de verkiezingen van 5 november in zicht stijgt de spanning op Polymarket, waar gokkers volop inzetten op voormalig president Donald Trump. Trumps winkansen stegen tot 67%, aangevuurd door een onbekende whale die $2 miljoen op “Yes”-aandelen plaatste. Deze whale, bekend als “zxgngl,” heeft in totaal $7,22 miljoen geïnvesteerd en daarmee een ongerealiseerde winst van $256.000 behaald sinds 11 oktober, aldus inlichtingenbureau Lookonchain. “De whale heeft lef,” merkte een gokker op, met verwijzing naar de stevige inzet.

Zoals Elon Musk opmerkte, zouden deze gedecentraliseerde markten nauwkeuriger kunnen zijn dan traditionele peilingen. Interessant genoeg namen de kansen van Trump een scherpe wending na de investeringen van de whale, van een wankelende september naar een zelfverzekerde oktober. Dit is niet zomaar een kansspel; het is een strategische schaakpartij die zich in realtime afspeelt.

De impact van verkiezingsgeruchten op voorspellingsmarkten

De aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgen ervoor dat voorspellingsmarkten in een razernij veranderen, met handelsvolumes die in het derde kwartaal met meer dan 565% omhoogschieten en een duizelingwekkende $ 3,1 miljard bereiken. Deze stijging wordt grotendeels gevoed door het verkiezingsgerucht, aangezien deelnemers hun weddenschappen plaatsen op mogelijke uitkomsten. Polymarket loopt voorop en heeft een duizelingwekkend marktaandeel van 99%.

Dit is niet alleen speculatie; de ​​inzet is hoog en de druk is voelbaar. Een medewedder merkte op dat “het voelt alsof iedereen zijn ogen aan het scherm gekluisterd heeft, wachtend op de volgende update.” Naarmate de race op gang komt, lijkt elk stukje data meer weddenschappen en hogere inzetten te voeden.

Robinhood doet mee aan de race met verkiezingscontracten

In de race om de aandacht van verkiezingsgokkers te trekken, lanceerde Robinhood contracten voor de presidentsverkiezingen. Dit stelt gebruikers in staat te speculeren op de uitkomst van de strijd tussen Trump en vicepresident Kamala Harris. Robinhood mikt hiermee op particuliere handelaren die snel winst willen maken te midden van verwachte marktschommelingen.

Het bericht Whale zet miljoenen in op Trump en stuwt gokkoorts op Polymarket verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!