Crypto-betalingsprovider Alchemy Pay heeft aangekondigd een layer-1 blockchain, Alchemy Chain, te lanceren om de “groeiende behoeften” van zijn bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. Middels een aankondiging liet het bedrijf weten dat de blockchain zal worden gebouwd met een Solana Virtual Machine (SVM)-architectuur.

Het bedrijf verklaarde dat dit interacties zal mogelijk maken tussen offchain-opslag en op blockchain gebaseerde transacties. Daarnaast is het doel van het bedrijf om een systeem te creëren waarin “fiat-valuta’s en cryptocurrencies zonder wrijving naast elkaar bestaan.”

Alchemy Pay wil zich namelijk richten op grootschalige zakelijke toepassingen en plant de integratie van layer-2 oplossingen voor accountmapping en datasynchronisatie.

Alchemy Pay meldde verder dat het ACH-token het utility token zal worden van de nieuwe layer-1 blockchain. Met het token kunnen gebruikers gaskosten betalen, terwijl de optie voor fiat-betalingen ook mogelijk blijft. Het bedrijf schreef hierover het onderstaande:

“Gebruikers kunnen gaskosten en transacties gemakkelijk betalen met zowel $ACH als fiat, met naadloze conversie van winsten en andere on-chain opbrengsten naar fiatvaluta.”

Het bedrijf beloofde ook een inkomstenmechanisme voor stablecoins te implementeren, waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen om rendement te verdienen. Daarnaast begeeft Alchemy Pay zich in de memecoin-markt door tools te introduceren die memecoin-projecten ondersteunen.

Dit omvat een meme-lanceringsplatform, waarmee het creëren en lanceren van meme-projecten wordt vergemakkelijkt, en een Meme Telegram-bot, die ontwikkelaars een manier biedt om met het ecosysteem te communiceren.

Op 8 oktober heeft Alchemy Pay zijn virtuele kaartdienst geüpdatet door integratie met Samsung Pay, een populaire betalingsmethode en digitale wallet van Samsung Electronics. Met deze nieuwe integratie kunnen crypto-houders hun digitale activa uitgeven via Samsung Pay.

Een woordvoerder van Alchemy Pay vertelde eerder dat het bedrijf verwacht dat de vraag van indirecte gebruikers zal toenemen na de integratie. “Aangezien we veel zakelijke partners hebben, zullen er meer indirecte gebruikers zijn die ons product gebruiken door deze integratie,” aldus de woordvoerder.

Het bericht Alchemy Pay onthult plan om layer-1 blockchain te lanceren verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!