What a time to be alive. De bull is vertrokken. Bitcoin maakt all time high na all time high. Dit komt voor mij niet als een verrassing. En dit zeg ik niet om stoer te klinken. Maar bitcoin is een Bitcoin is een zogeheten number go up technologie.
NGU technologie
Kort gezegd komt dit op het volgende neer. Omdat er uiteindelijk maar 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht is dit het meest schaarse bezit op onze planeet. Er zullen nooit meer bitcoins bijkomen.
Een steeds groter deel van de wereld komt tot dit inzicht, wat tot een toenemende vraag zal leiden. Bij een toenemende vraag zal de waarde omhoog gaan. Dit creëert een positieve feedback loop. De waarde van Bitcoin stijgt en daardoor stijgt de interesse en vraag naar Bitcoin wat weer een stijgende prijs tot gevolg heeft.
Een stroomversnelling
Door de verkiezing van Trump lijkt dit echter in een stroomversnelling te komen. Het feit alleen al dat de VS zegt dat ze de bitcoins die ze in bezit hebben als strategische reserve zien en niet gaan verkopen is al ongelofelijk bullish. De VS bezit op dit moment 210k bitcoin. In plaats van die te gaan verkopen, behoren deze nu tot de strategische reserve. Het signaal dat je daarmee aan andere landen afgeeft is in feite hetzelfde als wanneer ze er 0 zouden hebben gehad en nu aankondigen er 210k te gaan kopen. Zeker gezien het wetsvoorstel van senator Lummis om een strategische Bitcoin reserve te gaan opbouwen.
Volgens de speltheorie zullen andere landen hier nu wel iets mee moeten. Het risico om hier niet op te acteren is veel te groot. Zodra de VS hun Bitcoin-reserve introduceert, zal er een digitale wapenwedloop ontstaan. Landen zullen proberen zoveel mogelijk Bitcoin te verzamelen als ze kunnen. Het gaat heel hectisch worden. Degene die bitcoin het eerste op de balans hebben staan profiteren het meest.
Speltheorie in actie
Denk eens na over de speltheorie van natiestaten en Bitcoin:
Trump heeft beloofd een strategische Bitcoinreserve op te zetten, en senator Cynthia Lummis
heeft een wetsvoorstel ingediend om dit mogelijk te maken. Alles wijst erop dat de VS in januari, wanneer Trump zijn ambtstermijn begint, actie zal ondernemen met Bitcoin.
Het lijkt ook waarschijnlijk dat andere landen en centrale banken de VS proberen voor te zijn door hun eigen strategische Bitcoinreserves veilig te stellen, wat mogelijk bijdraagt aan de na-verkiezingsrally van Bitcoin die we nu zien.
Het spel wordt intenser, Bitcoin gaat veel hoger. Aldus Mark Harvey op X.
Voor velen leek dit vergezocht. Maar het kan nu weleens in een stroomversnelling terecht komen. Want zodra de VS de bitcoin reserve introduceert willen andere landen dit voor zijn. Daarom zullen ze zo snel mogelijk hun eigen bitcoin reserve veilig proberen te stellen.
Er zijn natuurlijk al een aantal landen die bitcoin minen:
• Bhutan
• Argentinië
• El Salvador
• Ethiopië
• Verenigde Arabische Emiraten
En die zien allemaal hun balans toenemen.
Nico smid, oprichter van Digital Mining Solutions, vertelde eerder aan Cointelegraph:
Het Russische staatsinvesteringsfonds investeert in Bitcoin-mininginfrastructuur in BRICS-landen met het idee om wereldwijde handel in Bitcoin af te wikkelen. “Speltheorie is nu in gang gezet,“. Andere landen zullen waarschijnlijk het voorbeeld van El Salvador, Bhutan, Ethiopië, de Verenigde Arabische Emiraten volgen door ongebruikte energie in te zetten om Bitcoin te minen.
Conclusie
Wat we nu zien zijn:
• Natiestaten
• Staatsinvesteringsfondsen
• Institutionele beleggers
• Bedrijven
die bitcoin op de balans aan het zetten zijn.
Het is vrij simpel, pas je aan of blijf achter. Iedereen moet mee want het is een NGU technologie. Dus er is geen keuze en dat is dus de speltheorie.
Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Bitcoin? MELD JE NU AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF👇 👇
Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis online nieuwsbrief door hier te klikken. Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.
The post Weekendcolumn: Speltheorie in actie, wat kunnen we verwachten? appeared first on BLOX | Nieuws.