Terwijl Bitcoin het deze bull market goed doet, worstelt Ethereum al maanden met het vinden van een nieuwe all-time high. Ondanks positieve ontwikkelingen zoals de succesvolle lancering van ETF’s en een flinke hoeveelheid aan institutioneel kapitaal, blijft de tweede grootste cryptocurrency achter bij Bitcoin. Dit roept interessante vragen op: waarom reageert de markt zo terughoudend op goed nieuws? En belangrijker nog, wat betekent dit voor de toekomst van Ethereum?
![Banner Ethereum 1](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2024/03/Tussenbanner-Koerswaarde-Ethereum-01.png)
Het begin van het cryptospel
Ether wordt, naast zijn technische innovaties, net zoals andere altcoins vaak aangehouden vanwege het potentieel om harder te stijgen ten opzichte van bitcoin. In de vroegere jaren van de crypto industrie gebeurde dit vrijwel elke bull market: kocht je één Ether en de koers steeg, kreeg je niet alleen meer dollarwaarde voor je Ether, maar kon je er ook meer Bitcoin voor krijgen als de ETH/BTC-ratio steeg. En dat was precies het cryptospel dat niet alleen instituten aan het spelen waren, maar ook steeds meer retail handelaren.
![](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2025/02/image-18-1024x574.png)
Hoe speel je mee?
Voor veel handelaren is dit het spel dat in de crypto industrie gespeeld wordt. Maar zoals in elk spel komen er soms nieuwe elementen bij die het spel een stukje lastiger maken om er als winnaar uit te komen. Sommige spelers haken bij de komst van deze nieuwe elementen af – wat we in deze sector ‘capitulatie’ noemen – terwijl anderen blijven doorspelen in de hoop alsnog winst te kunnen maken.
En al jaren spelen elementen zoals het monetaire beleid, innovatieve ontwikkelingen, maar bijvoorbeeld ook overhyped narratieven een grote rol. Een van die elementen is natuurlijk het narratief van de crypto ETF’s. Wat alleen opvallend is aan de huidige situatie, is dat zelfs belangrijke narratieven zoals de introductie van een ETH ETF opvallend weinig impact hebben gehad op het koopgedrag van oud, maar ook nieuw geld in de industrie. En juist dit koopgedrag is belangrijk voor het behouden van een opwaartse prijstrend.
Monetair beleid heeft invloed zegt analist
Volgens crypto-analist Benjamin Cowen zouden we meer aandacht moeten besteden aan het verband tussen het monetaire beleid en de koers van Ethereum. Hij wees er ook op dat er eerder al capitulatie plaatsvond bij ETH na rentebesluit van de Bank of Japan.
Wie kopen er wel ETH?
Waar bull markten zich vooral laten herkennen door nieuwe hype (vooral afkomstig van retail traders) lijkt de huidige bull vooral gedreven te worden instituten. En dat zien we ook aan de huidige ETH-kopers. De Ethereum ETF-markt zag een positieve instroom van $307,8 miljoen, waarbij BlackRock en Fidelity samen verantwoordelijk waren voor 98% van alle nieuwe investeringen. En natuurlijk doen zij dit namens hun klanten, maar we zouden toch liever zien dat er ook meer retailers waren, die de markt zouden betreden.
Duwt World Liberty Finance de Ether koers omlaag?
Wat interessant is om zelf te bekijken is de activiteit van World Liberty Finance. Enkele weken geleden kochten zij voor $200 miljoen aan Ethereum, maar deze positie hebben ze in korte tijd weer afgebouwd. Ze voerden 13 verkoop transacties uit met een totale waarde van meer dan $175 miljoen, waardoor hun ETH-bezit daalde naar ongeveer $82.000.
Maar nu komt het opvallende: ze lijken nu weer in kleine porties Ether aan te kopen, vermoedelijk via een algoritme. En dit trekt natuurlijk de aandacht vooral omdat de kleine ETH-transacties afkomstig zijn van inactieve of nieuwe adressen die eerder transacties hadden met grote exchanges zoals Binance, KuCoin en Upbit.
![](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2025/02/image-17.png)
The post Hoe kan het dat de Ethereum koers het zo slecht doet? appeared first on BLOX | Nieuws.