Wat als Amerikaanse staten massaal Bitcoin gaan inslaan? Met het toenemende aantal voorstellen voor Bitcoin-reserves wordt dat scenario steeds aannemelijker. De eerste staat die de stap zet, zou een kettingreactie kunnen veroorzaken.
![Banner Default 1 (Razendsnel investeren)](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2024/11/Algemeen-Razendsnel-investeren.png)
Kentucky sluit zich aan
Kentucky is de zestiende staat die wetgeving introduceert om een deel van de overtollige staatsreserves in Bitcoin te investeren. Het plan zou tot 10% van deze middelen kunnen toewijzen aan BTC, iets wat eerder al werd overwogen in staten als Florida, Texas en Wyoming.
![](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2025/02/image-25-1024x552.png)
Als één staat Bitcoin daadwerkelijk opneemt in de reserves, kan dat anderen onder druk zetten om te volgen. Volgens Isaac Joshua, CEO van crypto-startup Gems Launchpad, kan dat een kantelpunt zijn. “Zodra een paar staten zich committeren, zal de rest niet achter kunnen blijven.”
Niet alleen staten tonen interesse. Grote vermogensbeheerders hebben via Bitcoin-ETF’s al 5,91% van het totale aanbod in handen. Alleen al BlackRock bezit meer dan 55 miljard dollar aan BTC via zijn spot Bitcoin ETF.
![](https://nieuws.btcdirect.eu/wp-content/uploads/2025/02/image-24-1024x212.png)
De stijgende vraag in combinatie met het beperkte aanbod kan de Bitcoin-prijs verder opdrijven. In 2024 kwam 75% van alle nieuwe investeringen in Bitcoin via Amerikaanse ETF’s, wat een belangrijke rol speelde in het herwinnen van de 50.000 dollar-grens.
Regulering en volatiliteit blijven struikelblokken
Toch zijn er politieke en economische obstakels. James Wo, CEO van investeringsmaatschappij DFG, wijst erop dat deze wetsvoorstellen nog slechts ideeën zijn. Strikte begrotingsregels en zorgen over Bitcoin’s volatiliteit maken brede acceptatie niet vanzelfsprekend.
Bitcoin heeft in het verleden flinke correcties doorgemaakt, met dalingen van 64% in 2022 en 73% in 2018. Toch staat er onder de streep een indrukwekkend positief rendement voor Bitcoin. Dit is een van de redenen waarom instellingen zoals de University of Austin een beleggingsstrategie hanteren met een minimale houdperiode van vijf jaar om de volatiliteit op te vangen.
Illinois past dit principe toe in zijn eigen Bitcoin-reservewet, die eveneens een aanhoudingsperiode van vijf jaar voor BTC voorstelt.
Bitcoin als staatsreserve, een kwestie van tijd?
Als meerdere Amerikaanse staten Bitcoin in hun reserves opnemen, kan dat de deur openen naar bredere acceptatie, mogelijk zelfs op federaal niveau. Zodra die beslissing valt, zou er weleens een wereldwijde race om Bitcoin kunnen ontstaan.
Wat denk jij? Krijgen we binnenkort een eerste Amerikaanse staat die Bitcoin adopteert voor zijn reserves?
The post Kans op Bitcoin als onderdeel van Amerikaanse staatsreserves neemt significant toe appeared first on BLOX | Nieuws.