Die inflatie is volgens hem met name een probleem omdat Nederlanders sparen bij banken die rentes van 1,00 tot 1,50% rente bieden. “Een spaarrent van 1% en een inflatie van 4,1%, je hoeft geen wiskundige te zijn om te begrijpen wat dat met je koopkracht doet. Met 600 miljard euro aan Nederlands spaargeld gooien we met zijn allen op jaarbasis 18 miljard euro aan vermogen weg. 18 miljard! Doe iets!” aldus de duidelijke boodschap van de analist.
Stop nu de uitholling van jouw koopkracht!
De #inflatie in Nederland bedroeg in april maar liefst 4,1%. De prijzen van goederen en diensten zijn dus twee keer zo hard gestegen als de doelstelling van de ECB.Maar dat is niet alles. Het betekent ook dat jouw zuurverdiende… pic.twitter.com/8Vbti1UEpI
— jeroen blokland (@jsblokland) May 13, 2025
Doe iets! Maar wat dan?
De eerste tip die Blokland geeft: “Laat je geld niet op een bank staan, maar ze het aan het werk!”
Vervolgens raadt hij zijn eigen fonds aan, het Blokland Smart Multi-Asset Fund, een betrekkelijk nieuw fonds waarmee hij onder andere in bitcoin en goud investeert. Daarnaast belegt het fonds ook in aandelen, die blokland zelf als “kwaliteitsaandelen” bestempelt; “bijzondere schaarse aandelen met een sterk bedrijfsmodel.”
“Sinds 2020 is de reële waarde van een belegging van 100.000 euro in kwaliteitsaandelen gestegen tot 137.000 euro. Diezelfde belegging in goud zou, na aftrek van inflatie, zelfs 170.000 euro waard zijn. Een koopkrachtimpuls van maar liefst 70%,” zo rekent hij ons voor.
Bijzondere ontwikkeling voor bitcoin
Dat ervaren mannen uit de traditionele wereld dit soort fondsen starten is een gigantisch compliment voor bitcoin, en laat zien dat de digitale munt steeds meer status heeft. Waar het voorheen vooral het lachertje van de financiële wereld was, zien we nu dat steeds meer grote partijen het serieus nemen.
Langzaam maar zeker gaan we naar het punt waarop je als vermogensbeheerder tenminste iets van bitcoin moet vinden. Je krijgt immers steeds vaker met scheve gezichten te maken als je de best presterende asset van de afgelopen 15 jaar blijft bestempelen als een digitale tulpenbol.
Zeker als je het geld van rijke individuen beheert, die zien dat hun buurman enorme rendementen heeft gemaakt met die digitale tulpenbol. Stap voor stap weet bitcoin op die manier een plekje te veroveren in het financiële systeem.